Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

Gulerodsmuffins med vanilje frosting

Gulerodsmuffins med vanilje frosting
Opskrift på de lækreste gukerodsmuffins med vanilje frosting.
Denne opskrift giver 12 muffins med frosting.
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

Lækre saftige gulerodsmuffins toppet med den skønneste vanilje frosting med et strejf af citrus.
De her muffins er altid et kæmpe hit herhjemme, kagen er lækker saftig og den toppingen smager bare så fantastisk.
De kan laves på med og uden frosting, faktisk laver jeg ofte kun 1/2 portion af frostingen, da den yngste helst spiser dem uden, – men det er op til dig selv. Kager med frosting opbevarer jeg på køl, der kan de holde et par dage, – kager uden frosting opbevarer jeg ved stuetemperatur i en lufttæt beholder, de holder sig ligeledes friske et par dage.

Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

Gulerodsmuffins med vanilje frosting

Opskrift på de lækreste gukerodsmuffins med vanilje frosting.
Denne opskrift giver 12 muffins med frosting.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.41 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Gulerodsmuffins

  • 3

    store gulerødder, ca. 250 g, groft revede

  • 250 g

    hvedemel

  • 100 g

    sukker

  • 100 g

    brun farin

  • 3

    æg

  • 75 g

    smør

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 1/2 tsk

    kanel

  • 1 nip

    salt

Frosting

  • 100 g

    blødt smør

  • 150 g

    naturel flødeost (ikke light)

  • 200 g

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
  • Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
  • Vend gulerødderne i sammen med et nip salt.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
  • Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og citronskal, og rør det god men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen.
  • Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting
Gulerodsmuffins . Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

Kommentarer

  1. Michelle

    Har lige bagt en potion. De dufter rigtig dejligt. Hvor længe er de gode med frostingen på? Hvis jeg skal servere dem i morgen kan jeg så komme frosting på i dag?

    • Hej Michelle

      Åhhh hvor dejligt:)
      Jeg ville vente med frosting, for når frostingen er kommet på, skal de opbevares på køl – og det kan godt gøre kagen tør.
      Så hellere opbevar dem i en luftet beholder ved stuetemperatur og top dem i morgen:)

      Kh Dianna

  2. Camilla

    Kan frostingen tåle en dag i køleskabet – altså laves dagen inden den skal bruges og først sprøjtes på, på dagen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)