
Lækre saftige gulerodsmuffins toppet med den skønneste vanilje frosting med et strejf af citrus.
De her muffins er altid et kæmpe hit herhjemme, kagen er lækker saftig og den toppingen smager bare så fantastisk.
De kan laves på med og uden frosting, faktisk laver jeg ofte kun 1/2 portion af frostingen, da den yngste helst spiser dem uden, – men det er op til dig selv. Kager med frosting opbevarer jeg på køl, der kan de holde et par dage, – kager uden frosting opbevarer jeg ved stuetemperatur i en lufttæt beholder, de holder sig ligeledes friske et par dage.

Gulerodsmuffins med vanilje frosting
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 3
store gulerødder, ca. 250 g, groft revede
- 250 g
hvedemel
- 100 g
sukker
- 100 g
brun farin
- 3
æg
- 75 g
smør
- 2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 1 1/2 tsk
kanel
- 1 nip
salt
Frosting
- 100 g
blødt smør
- 150 g
naturel flødeost (ikke light)
- 200 g
flormelis
- 1 tsk
vaniljesukker
- 1
citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
- Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
- Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
- Vend gulerødderne i sammen med et nip salt.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
- Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og citronskal, og rør det god men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen.
- Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.




Har lige bagt en potion. De dufter rigtig dejligt. Hvor længe er de gode med frostingen på? Hvis jeg skal servere dem i morgen kan jeg så komme frosting på i dag?
Hej Michelle
Åhhh hvor dejligt:)
Jeg ville vente med frosting, for når frostingen er kommet på, skal de opbevares på køl – og det kan godt gøre kagen tør.
Så hellere opbevar dem i en luftet beholder ved stuetemperatur og top dem i morgen:)
Kh Dianna
Kan frostingen tåle en dag i køleskabet – altså laves dagen inden den skal bruges og først sprøjtes på, på dagen?
Hej Camilla
Det kan den sagtens ja 🙂
Tag den evt ud en halv times tid inden den skal på kagen.
Kh Dianna