Grove Squashboller med Spinat - Sund og Lækker Opskrift

Grove squashboller med spinat

Grove squashboller med spinat
Opskrift på bløde og saftige squashboller med spinat, hørfrø og fuldkornshvede.
Grove Squashboller med Spinat - Sund og Lækker Opskrift

Grove squashboller med spinat er den perfekte kombination af sundhed og smag. Disse boller er fyldt med masser af revet squash, spinat og hørfrø, hvilket gør dem både fiberrige og mættende. De laves med en blanding af hvedemel og fuldkornshvede, som giver en dejlig grovhed og struktur.
Dejen æltes bedst på maskine, indtil den samler sig og bliver nem at arbejde med.
Har du ikke en røremaskine, kan dejen også røres sammen i hånden, men her vil elasticiteten ikke være den samme. I dette tilfælde vil jeg anbefale at placere klatter af dejen på en bageplade i stedet for at trille dem til boller.

Disse spinatboller holder sig bløde og friske i flere dage og smager helt vidunderligt. De er fryseegnede og perfekte til både morgenbordet, mellemmåltidet, madpakken eller som tilbehør til supper og salater.

Grove Squashboller med Spinat - Sund og Lækker Opskrift

Grove squashboller med spinat

Opskrift på bløde og saftige squashboller med spinat, hørfrø og fuldkornshvede.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Bløde boller, Grove boller, Spinatboller, Squashboller
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal18 stk

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • 100 g frisk spinat
  • 25 g gær
  • 250 g squash, groftrevet
  • 100 g hørfrø
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 450 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 1 1/2 tsk salt
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Blend spinaten sammen med vandet, hæld det i en skål og opløs gæren heri.
  • Kram let væden ud af squashen, og hæld den i spinatvandet sammen med hørfrø, æg og honning.
  • Bland hvedemel, fuldkorsnhvede og salt, og tilsæt det lidt ad gangen.
    Rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen – tilsæt lidt ad gangen.
  • Tilsæt smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
  • Smør hænderne med lidt olie, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen.
    Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 1/2 time.
  • Slå luften ud af dejen, del den i 18 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. 
    Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, undlad så vidt muligt at bruge mere mel.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
  • Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.

Kommentarer

  1. Mette Pedersen

    Hej ☺️
    Jeg kan ikke se opskriften på disse lækre boller
    Bedste hilsner Mette

  2. Jeg kan heller ikke se den

  3. Anonym

    Hej
    Disse lækre boller vil jeg rigtig gerne bage i sommerferien, men opskriften mangler desværre.
    Håber den kommer

  4. Linda Madsen

    5 stars
    Saftige og lækre Selv efter flere dage. Kan man skifte ud med f.eks. gulerødder eller kartofler?

    • Hej Linda

      Hvor er det godt at høre 🙂
      Du kan sagtens erstatte med gulerødder. Kartoffel har jeg ikke prøvet endnu, men det skal prøves i den kommende uge 🙂

      Kh Dianna

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)