
Grove squashboller med spinat er den perfekte kombination af sundhed og smag. Disse boller er fyldt med masser af revet squash, spinat og hørfrø, hvilket gør dem både fiberrige og mættende. De laves med en blanding af hvedemel og fuldkornshvede, som giver en dejlig grovhed og struktur.
Dejen æltes bedst på maskine, indtil den samler sig og bliver nem at arbejde med.
Har du ikke en røremaskine, kan dejen også røres sammen i hånden, men her vil elasticiteten ikke være den samme. I dette tilfælde vil jeg anbefale at placere klatter af dejen på en bageplade i stedet for at trille dem til boller.
Disse spinatboller holder sig bløde og friske i flere dage og smager helt vidunderligt. De er fryseegnede og perfekte til både morgenbordet, mellemmåltidet, madpakken eller som tilbehør til supper og salater.

Grove squashboller med spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl lunken vand
- 100 g frisk spinat
- 25 g gær
- 250 g squash, groftrevet
- 100 g hørfrø
- 1 æg
- 1 spsk honning
- 450 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 1 1/2 tsk salt
- 50 g smør, stuetemperatur
- Mælk til pensling
Instructions
- Blend spinaten sammen med vandet, hæld det i en skål og opløs gæren heri.
- Kram let væden ud af squashen, og hæld squashen i spinatvandet sammen med hørfrø, æg og honning.
- Bland hvedemel, fuldkorsnhvede og salt, og tilsæt det lidt ad gangen.Rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen – tilsæt lidt ad gangen.
- Tilsæt smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
- Smør hænderne med lidt olie, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen.Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 1/2 time.
- Slå luften ud af dejen, del den i 18 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, undlad så vidt muligt at bruge mere mel.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i 30 minutter.
- Pensl bollerne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
- Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.
Hej ☺️
Jeg kan ikke se opskriften på disse lækre boller
Bedste hilsner Mette
Hej Mette
Åhh for søren – den virker nu 🙂
Kh Dianna
Jeg kan heller ikke se den
Den ligger der nu – beklager fejlen:)
Kh Dianna
Hej
Disse lækre boller vil jeg rigtig gerne bage i sommerferien, men opskriften mangler desværre.
Håber den kommer
Hejsa
Det var en fejl, dejligt du skriver det – den ligger der nu 🙂
Kh Dianna
Saftige og lækre Selv efter flere dage. Kan man skifte ud med f.eks. gulerødder eller kartofler?
Hej Linda
Hvor er det godt at høre 🙂
Du kan sagtens erstatte med gulerødder. Kartoffel har jeg ikke prøvet endnu, men det skal prøves i den kommende uge 🙂
Kh Dianna
Brugte lidt olie i stedet for smør, men de blev super gode.
Hej Maria
Ihh hvor godt at høre – tusind tak 🙂
Der kommer snart en opskrift på kartoffelboller, med olie – dem skal du prøve 🙂
Kh Dianna
Hej. Kan jeg bruge frossen spinat?
Hej Dianna,
Kan man evt. lade dejen koldhæve natten over?
Hej Caroline
Ja sagten 🙂 Brug blot mindre gær, ca. 12-14 gram i alt 🙂
Kh Dianna
Hej
Ved du hvor mange kalorier der er i?
Hej Charlotte
Ja 190 kcal pr bolle 🙂
Kh Dianna
Hej,
I opskriften står der ikke at selve squashen skal i, kun væden. Men på videoen kan jeg se du kommer squashen i også.
Hej Charlotte
Det er en formuleringsfejl 🙂 Det er squashen der skal hældes i, og ikke væde man presser ud af squashen 🙂
Væden presses ud for ikke at dejen bliver for våd 🙂
Kh Dianna