Opskrift på bløde og saftige squashboller med spinat, hørfrø og fuldkornshvede.
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Bløde boller, Grove boller, Spinatboller, Squashboller
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 18stk
Ingredienser
3dllunken vand
100gfrisk spinat
25ggær
250gsquash, groftrevet
100ghørfrø
1æg
1spskhonning
450ghvedemel
200gfuldkornshvedemel
1 1/2tsksalt
50gsmør, stuetemperatur
Mælk til pensling
Sådan gør du
Blend spinaten sammen med vandet, hæld det i en skål og opløs gæren heri.
Kram let væden ud af squashen, og hæld squashen i spinatvandet sammen med hørfrø, æg og honning.
Bland hvedemel, fuldkorsnhvede og salt, og tilsæt det lidt ad gangen.Rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen - tilsæt lidt ad gangen.
Tilsæt smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
Smør hænderne med lidt olie, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen.Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 1/2 time.
Slå luften ud af dejen, del den i 18 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, undlad så vidt muligt at bruge mere mel.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.