Opskrift på lækre grove panini brød, - bagt med grahamsmel.Denne opskrift giver 8 panini sandwich brød.
Ret Brød
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Paninibrød, Sandwich brød
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
25ggær
275ghvedemelmåske en smule mere hvis du ælter i hånden
200ggrahamsmel
3 1/2 dllunken vand
2spskolie
1 spsk honning eller sukker
1tsk salt
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning og olie.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen æltes.
Ælt dejen i 5-8 min., gerne på maskine, til den slipper kanterne og samler sig. Dejen skal være blød og let klistret. Æltes dejen i hånden, får du måske brug for at tilsætte lidt mere mel. Smør evt. hænderne med olie under æltning.
Saml dejen til en kugle, evt. med lidt olie på hænderne og læg den tilbage i hæve skålen.
Lad dejen hæve tildækket med film og et klæde i ca. 45 min.
Del dejen i 8 lige store stykker, - ca. 110 g/stk og form til aflange boller. Brug gerne lidt vand eller olie på hænderne hvis dejen klistrer, - udlad mere mel. Spænd gerne dejen op undervejs ved at samle "enderne" under bollen.*Dejen er klistret, det skal den være - det giver det lækreste saftige resultat.
Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være lige godt 1/2 cm i tykkelsen.
Læg panini brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 min.
Bag brødene, en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Afbagningen skal være helt lys, så giv dem endelig ikke længere.Du kan også bage begge plader på én gang ved 180 grader i ca. 12-14 min.