Grillet ananas serveret med vaniljeis og en lækker hjemmelavet karamelsauce, – en skøn dessert for hele familien.
Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig masser af dejlige lune sommeraftener. Så hvorfor ikke tilberede desserten på grillen, – nem, lækkert og møg hyggeligt.
Grillet frugt er en vidunderlige måde at lave desserter på, – og denne smager simpelthen fantastisk med iskold vaniljeis og den lækre salte karamelsauce.
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
ananas
- 1 l
vaniljeis, - prøv evt. denne lækre hjemmelavede vaniljeis
- 1 håndfuld
pekannødder, grofthakket eller knust
-
Lidt smeltet smør eller smagsneutral olie
Karamelsauce
- 100 g
sukker
- 40 g
smør
- 3/4 dl
piskefløde
- 1 godt nip
salt
Sådan gør du
Karamelsauce
- Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
- Smelt sukkeret på en pande ved middelsvag varme, - du må ikke røre i det før sukkeret er helt smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
- Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i små tern, pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
- Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet overflade.
- Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.
- Lad karamellen koget op et minuts tid, og sluk derefter for blusset.
- Pisk et godt nip salt ind i karamellen og lad den køle let af inden servering.
- NB! Serveres karamellen ikke indenfor den første halve time vil den sætte sig en smule når den opbevares på køl. Stil da skålen ned i en smule varmt vand, - karamellen vil da blive lækker flydende igen.
Grillet ananas med vaniljeis og karamelsauce
- Skær ananasen i skiver på ca. 8 mm. i tykkelsen.
- Skær skrællen af alle skiverne og fjern. evt. det midterste stykke der er for hårdt til at spise.
- Pensl alle skiver med smeltet smør eller smagsneutral olie, og grill dem over direkte varme i ca. 3 min. på hver side.
- Anret skiver af ananas på tallerkenerne, top med 1-2 kugler vaniljeis, karamelsauce og hakkede/knuste nødder.
Hej – måske et dumt spørgsmål, men kan ananassen laves på en pande i stedet?
Hej Martine
Du kan sagtens lave dem på panden, ingen problemer 🙂
Kh Dianna