Nem og lækker sommerdessert med grillede æbler og vanilje råcreme, – toppet med en skøn nøddecrumble.
Grillede desserter er møg hyggelig at stå med om sommeren, de smager vidunderligt og kan laves på ganske kort tid. Er vejret ikke til grill kan du naturligvis tilberede desserten indendørs på en grillpande.
Grillet æble med råcreme og nøddecrumble
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 æbler
- 2 spsk smeltet smør eller smagsneutral olie
Råcreme
- 4
pasteuriserede æggeblommer
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 60 g
sukker
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
Nøddecrumble
- 80 g
havregryn
- 60 g
hasselnødder og mandler, grofthakkede
- 30 g
smør
- 2 spsk
honning
- 1 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
- Et nip salt
Sådan gør du
Råcreme
- Pisk fløden til flødeskum, - den må ikke over piskes, den skal være blød og lækker.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland disse med lidt af sukkeret.
- I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps, - alt sukkeret skal være opløst.
- Vend flødeskummen i æggesnapsen, rør forsigtigtigt så den beholder sin luftige konsistens.
- Stil på køl til den skal serveres.
Nøddecrumble
- Smelt smørret på en pande og tilsæt havregryn, hakkede nødder, vaniljesukker, honning og et nip salt.
- Steg din crumble ved middel varme til den er sprød og gylden, ca. 8 min. - rør jævnligt så ikke den brænder på.
- Fordel din crumble på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Grillet æble med råcreme og nøddecrumble
- Befri æblerne for kernehusene.
- Skær æblerne i skiver på ca. 1 cm. i tykkelsen, - kasser (spis) de yderste stykker.
- Pensl æbleskiverne med lidt smeltet smør eller smagsneutral olie på begge sider.
- Grill æblerne ved god høj varme til de har et flot grillmønster på begge sider, - ca. 3 min. på hver side.
- Lad æblerne køle af et øjeblik inden de anrettes på tallerkener og toppes med råcreme og nøddecrumble.