Lækre saftige græskarmuffins krydret med vanilje, kanel og en smule appelsin, – super lækre og virkelig nemme at lave.
En oplagt mulighed at bage i den skønne græskarsæson, og ikke mindst en skøn halloweenkage.
Jeg har toppet dem med orange frosting fordi det snart er halloween, – men du kan også blot toppen dem med en helt almindelig hvid vanilje frosting.
Oftest laver jeg kun 1/2 portion af smørcremen, da nogle foretrækker dem uden, – men det gør man som man lyster.

Græskarmuffins med smørcreme
Ingredienser
Muffins
- 300 g
græskar, - jeg bruger hokkaido
- 250 g
hvedemel
- 100 g
sukker
- 140 g
brun farin
- 3
æg
- 75 g
smør
- 2 tsk
bagepulver
- 2 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
kanel
- 1 nip
salt
Frosting
- 100 g
blødt smør
- 150 g
naturel flødeost (ikke light)
- 200 g
flormelis
- 1 tsk
vaniljesukker
- 1
appelsin, fintrevet skal heraf
-
Evt. orange pasta farve
Sådan gør du
Muffins
- Skræl græskarret, fjerne kerner og tråde og riv det mellemfint. Mit rivejern har et "mellemfint" niveau, - ellers kan det rives groft og lige hakkes hurtigt med en kniv.
- Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
- Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
- Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
- Vend græskarret i sammen med et nip salt.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
- Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen. Tilsæt evt. farve pasta hvis frostingen skal farves.
- Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.


