Opskrift på lækre græskarmuffins, - perfekte til halloween.Denne opskrift giver 12 muffins.
Ret Dessert, Kage
Køkken Gourministeriet
Nøgleord Halloween opskrifter, Muffins
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 12stk
Calories 430kcal
Author Dianna
Ingredienser
Muffins
300ggræskar - jeg bruger hokkaido
100g
smør
3
æg
150g
sukker
150g
brun farin
2tsk
vaniljesukker
250g
hvedemel
2tsk
bagepulver
2tsk
kanel
1nip
salt
Frosting
100g
blødt smør
150g
naturel flødeost (ikke light)
200g
flormelis
1tsk
vaniljesukker
1
appelsin, fintrevet skal heraf
Evt. orange pasta farve
Sådan gør du
Muffins
Skræl græskarret, fjerne kerner og tråde og riv det mellemfint. Mit rivejern har et "mellemfint" skær - ellers kan det rives groft og lige hakkes hurtigt med en kniv.
Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
Vend græskarret i sammen med et nip salt.
Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen. Tilsæt evt. farve pasta hvis frostingen skal farves.
Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.