
Lækre og saftige kyllingebryster fyldt med mozzarella, krydret pølse og spinat, – bagt og derefter toppet med den skønneste friske tomatsalsa – pico de gallo.
Fyldt kyllingebryst smager ustyrlig godt og så er det vanvittig nemt at lave. Kyllingen forbliver saftig og lækker, og du for tilføjet masser asfalt smag, til et ellers neutralt stykke kød.
Fyldte kyllingebryster med tomatsalsa kan serveres alene med en skive brød til (møg lækkert at dyppe i saften fra salsaen), eller med en gang knuste kartofler, pommes rösti eller lignende.
De her fyldte kyllingebryster med salsiccia går også super godt sammen med en pastasalat, en bulgursalat, – eller en enkelt kartoffelsalat.

Fyldt kyllingefilet med tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fyldt kyllingebryst
- 4 kyllingebryster
- 200 g salsiccia (fersk) eller anden krydret pølse
- 1-2 friske mozzarellaer
- 2 håndfulde spinat
- Salt og peber
- Olie
Tomatsalsa – Pico de gallo
- 300 g tomater
- 1 lille rødløg
- 1 frisk jalapeno eller grøn chili*
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1-2 limes
- 1 1/2 spsk olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Fyldt kyllingebryst
- Rens og krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
- Varm en smule olie op på en pande, og steg lyn hurtigt kyllingebrysterne af på begge sider. De skal kun lige brune, ikke tilberede.*Du kan evt. springe dette step over, og give dem lidt grill i ovnen til sidst, – personligt synes jeg dog at kyllingen får en bedre smag, og en flot stegeflade på den anden måde.
- Tag kyllinge brysterne af panden, læg dem på et spækbræt, og læg et dybt snit i hver, så de får en dyb lomme til fyld.
- Skær mozzarellaerne i skiver og læg skiverne ind i lommerne på kyllingebrysterne.
- Mas derefter kødet ud af dine salsiccia pølser, og læg det ind ovenpå osten og slut af med en lille håndfuld spinat. *Hvis du ønsker det, kan du sagtens stege fyldet fra pølserne af i en smule olie først, – men det er ikke nødvendigt. Det hele når fint at blive tilberedt.De skal ikke kunne lukkes, – så fyld dem godt op, jo mere jo bedre.
- Læg dem tilbage i panden, eller i et ovnfast fad smurt med lidt olie, – og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 25-30 minutter – alt efter størrelsen på kyllingebrysterne.
Tomatsalsa – Pico de gallo
- Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
- Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske.
- Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.
Servering
- Lad kyllingebrysterne trække et par minutter inden de toppes med tomatsalsa, og server med et godt stykke brød, knuste kartofler, rösti eller lignende.

Ser vildt lækkert ud. Jeg vil gerne lave den til nogle gæster med dine knuste kartofler til, men har kun en ovn og kan se kyllingen og kartoflerne skal have forskellige grader. Hvordan vil du anbefale jeg griber det an?