Lækre fyldte kyllingebryster med mozzarella, krydret pølse og spinat, - toppet med frisk tomatsalsa.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Fyldt kyllingebryst
4kyllingebryster
200gsalsiccia (fersk) eller anden krydret pølse
1-2friske mozzarellaer
2håndfuldespinat
Salt og peber
Olie
Tomatsalsa - Pico de gallo
300gtomater
1lille rødløg
1frisk jalapeno eller grøn chili*
1fedhvidløg
1håndfuldpersille
1-2limes
1 1/2spskolivenolie
Salt
Sådan gør du
Fyldt kyllingebryst
Rens og krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
Varm en smule olie op på en pande, og steg lyn hurtigt kyllingebrysterne af på begge sider. De skal kun lige brune, ikke tilberede.*Du kan evt. springe dette step over, og give dem lidt grill i ovnen til sidst, - personligt synes jeg dog at kyllingen får en bedre smag, og en flot stegeflade på den anden måde.
Tag kyllinge brysterne af panden, læg dem på et spækbræt, og læg et dybt snit i hver, så de får en dyb lomme til fyld.
Skær mozzarellaerne i skiver og læg skiverne ind i lommerne på kyllingebrysterne.
Mas derefter kødet ud af dine salsiccia pølser, og læg det ind ovenpå osten og slut af med en lille håndfuld spinat. *Hvis du ønsker det, kan du sagtens stege fyldet fra pølserne af i en smule olie først, - men det er ikke nødvendigt. Det hele når fint at blive tilberedt.De skal ikke kunne lukkes, – så fyld dem godt op, jo mere jo bedre.
Læg dem tilbage i panden, eller i et ovnfast fad smurt med lidt olie, – og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 25-30 minutter – alt efter størrelsen på kyllingebrysterne.
Tomatsalsa - Pico de gallo
Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske.
Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.
Servering
Lad kyllingebrysterne trække et par minutter inden de toppes med tomatsalsa, og server med et godt stykke brød, knuste kartofler, rösti eller lignende.