Lækre sprøde knuste kartofler toppet med en lækker persille/hvidløgs smør og en fint drys parmesan.
Knuste kartofler er super nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Du kan variere smagen alt efter hvad de skal spises til, – denne version er vores favorit og den passer til stort set alt.
Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg
mellem store kartofler
- 80 g
smør
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 50 g parmesan, fintrevet (kan undlades)
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.Hæld vandet fra kartoflerne, og læg dem på et spækbræt så overfladen bliver tør.
- Smelt smørret, bland det med hvidløg og persille, og krydr med salt og peber.Stil det til side.
- Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, f.eks. med bunde af et glas.
- Tag en skefuld af smørblandingen, og hæld ud over hver kartoffel.
- Drys alle kartofler med parmesan, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn i ca. 25-30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen.*Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, – det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.
- Server som tilbehør til aftensmaden.
Laves smørblandning med blødt eller smeltet smør?
Hej Neeta
Jeg har opdateret opskriften, – smørret skal smeltes og blandes med hvidløg og persille:)
Rigtig god fornøjelse.
Mvh Dianna
Kan man lave koge og mase kartoflerne om formiddagen og så vente med resten til om aftenen?
Hej Anja
Jeg tror også det er dig der har skrevet på IG, men sender også lige svar her 🙂
Det kan du sagten, – men de bliver dog “porøse” når de er knust, så de skal helst ligge på en bageplade, på køl – til de skal laves 🙂
Kh Dianna
Ikke så meget smag som håbet
Skyller du bare kartoflerne?