Knuste kartofler - Opskrift med hvidløg og parmesan

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

Lækre sprøde knuste kartofler toppet med en lækker persille/hvidløgs smør og en fint drys parmesan.
Knuste kartofler er super nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Du kan variere smagen alt efter hvad de skal spises til, – denne version er vores favorit og den passer til stort set alt.

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på lækre knuste kartofler, - perfekt tilbehør.

Ingredienser

  • 1,2 kg mellem store kartofler
  • 80 g smør
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret, bland det med hvidløg og persille og stil det til side.

2

Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.

3

Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et spækbræt så overfladen bliver tør.

4

Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, gerne med en kartoffelmoser, på den måde får de nogle små forhøjninger.

5

Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.

6

Tag en skefuld af smørblandingen og hæld ud over hver kartoffel.

7

Drys alle kartofler med parmesan og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20-30 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.

Knuste kartofler - Opskrift med hvidløg og parmesan
Knuste kartofler – Opskrift med hvidløg og parmesan
Knuste kartofler - Opskrift med hvidløg og parmesan
Sprøde knuste kartofler med persille/hvidløgssmør og parmesan

Kommentarer

  1. Laves smørblandning med blødt eller smeltet smør?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*