Vietnamesiske forårsruller med fyld af tempura rejer og sprøde grøntsager.
Sprøde, knasende og lækre, – og et sundt og nærende måltid til både frokost, aftensmad, snack eller som tilbehør til aftensmaden.
Jeg er vild med friske forårsruller, – de er så sprøde (naturligvis alt efter hvilke grøntsager du fylder i;-) ) og friske, og så er de simpelthen super nemme at lave.
Lav dem og server dem som på billedet, – perfekt til et let frokost måltid, aften eller tilbehør til asiatiske retter, sushi eller lignende.
Du kan også servere alt fyldet i skåle, og lade familien folde dem selv ved bordet.
Det er altid en god ide at have ekstra rispapir liggende end præcis det antal der skal bruges. De kan godt gå i stykker indtil man lige lærer at rulle dem 🙂
Fyld i friske forårsruller
Hvad du ønsker af fyld i dine friske forårsruller afgører du helt selv. Brug dine favoritter eller hvad køleskabet gemmer på, – det meste klæder vietnamesiske forårsruller. Sørg for at der er nogle grøntsager med masser af sprødhed, det giver det lækreste knas.
Du kan også servere dem med rester af kyllingebryst – find opskriften her, and, fersk laks eller hvad du foretrækker. Brug det du har liggende, – vietnamesiske forårsruller er en virkelig god måde at få brugt rester på.
Server med dine favorit dippings, – f.eks. peanutsauce, sød chilisauce, hoisinsauce eller soya.
Friske forårsruller med tempura rejer – Vietnamesiske forårsruller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 stykker rispapir
- 16 torpedo rejer eller tempurarejer
- 2 små romainesalat
- 1-2 gulerødder
- 1 $pk sukkerærter eller sugarsnaps
- 1 rød peberfrugt
Tilbehør – forslag til dips og topping
- Sesam
- Hakkede peanuts
- Sød chilisauce
- Hoisin sauce
- Peanutsauce
- Soya
Sådan gør du
- Start med at tilberede rejerne.*Jeg køber dem færdiglavet og tilbereder dem som beskrevet på pakken. Oftest kommer de en tur i airfryeren, men de kan også tilberedes på panden eller i ovnen.
- Snit grøntsagerne, – skær gulerødder, sukker ærter og peberfrugt i tynde strimler, og skær avocadoen i skiver.
- Skyl salaten grundigt og sørg for at den er godt tør. Halver bladene og fjern det groveste af stokken.
- Dyb rispapiret i en tallerken med koldt vand, et ad gangen, – det skal kun lige ned og vende og så op. Lad det dryppe lidt af, og læg det på en ren overflade, – køkkenbordet, et spækbræt eller lignende.*Fugten fra grøntsagerne sørger for at rispapiret bliver mørt imens de friske forårsruller laves. Personligt synes jeg det bliver sværere at arbejde med, hvis rispapiret ligger i vand i 10-15 sekunder som beskrevet på pakken.
- Læg fyldet på midten af rispapiret, – det er lækkert med meget fyld, men husk at de skal kunne lukkes. Sørg for at der er ca. 2 cm uden fyld ud mod begge sider.*Jeg lægger gerne 2 rejer og 2 avocado skiver i, – sådan i forlængelse af hinanden. Det samme gør jeg med en lille håndfuld sukkerærter, gulerod og peberfrugt. Jeg slutter af med 3-4 små salatblade på toppen af fyldet, – det gør dem nemmere at rulle.
- Rul nu rispapiret omkring fyldet. Når du er omkring halvvejs, og rispapiret netop er rullet rundt om fyldet, folder du enderne ind, og ruller videre, til forårsrullen er lukket.*Sørg for at gøre det stramt, men hold øje med at rispapiret ikke går i stykker – så er det for stramt.
- Læg rispapirsrullerne på et fugtigt (ikke vådt) klæde, og med et fugtigt klæde over, til alle rullerne er lavet.
- Skær det yderste af enderne af, så rullerne kan stå, – og skær hver rulle ud i 3 stykker. Drys med sesam, og server med din favorit dip, hakkede peanuts eller lignende.Du kan også halvere rullerne og servere dem liggende, – eller rullerne kan laves ved middagsbordet.