Lækre friske forårsruller fyldt med saftigt kylling og sprøde grøntsager. Så knasende og lækre, – og et sundt og nærende måltid til både frokost, aftensmad, snask eller som tilbehør.
Jeg er vild med vietnamesiske forårsruller, – de er så sprøde (naturligvis alt efter hvilke grøntsager du fylder i;-) )og friske, og så er de simpelthen så nemme at lave.
Lav dem og server dem som på billedet, – perfekt til et let frokost måltid, aften eller tilbehør til asiatiske retter, sushi eller lignende.
Du kan også servere alt fyldet i skåle, og lade familien folde dem selv ved bordet.
Fyld i friske forårsruller
Hvad du ønsker af fyld i dine friske forårsruller afgører du helt selv. Brug dine favoritter eller hvad køleskabet gemmer på, – det meste klæder vietnamesiske forårsruller, men sørg for at der er nogle grøntsager med masser af sprødhed.
Du kan også servere dem med panerede rejer (torpedo rejer), and, fersk laks eller hvad du foretrækker. Brug gerne rester af kyllingen, andestegen eller lignende, – vietnamesiske forårsruller er en virkelig god måde at få brugt rester på.
Server med dine favorit dippings, – f.eks. peanutsauce, sød chilisauce, hoisinsauce eller soya.
Friske forårsruller med kylling og grøntsager – Vietnamesiske forårsruller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vietnamesiske forårsruller – Friske forårsruller
- 8 stykker rispapir
- 2 kyllingebryster, – stegt eller grillet
- 1/2 lille rødt spidskål
- 1 avocado
- 1 pk sukkerærter eller sugarsnaps
- 2 små romainesalat
- Evt. frisk koriander
Tilbehør – forslag til dips og topping
- Sesam
- Hakkede peanuts
- Sød chilisauce
- Hoisin sauce
- Soya
Sådan gør du
- Skyl salaten grundigt og sørg for at den er godt tør. Halver bladene og fjern det groveste af stokken.
- Snit kål og sukkerærter fint, skær avocadoen i skiver og kyllingebrysterne i strimler.
- Dyb rispapiret i en tallerken med koldt vand, et ad gangen, – det skal kun lige ned og vende og så op. Lad det dryppe lidt af, og læg det på en ren overflade, – køkkenbordet, et spækbræt eller lignende.*Fugten fra grøntsagerne sørger for at rispapiret mørner imens de friske forårsruller laves. Personligt synes jeg det bliver sværere at arbejde med, hvis rispapiret ligger i vand i 10-15 sekunder som beskrevet på pakken.
- Læg fyldet på midten af rispapiret, – det er lækkert med meget fyld, men husk at de skal kunne lukkes. Sørg for at der er ca. 2 cm uden fyld ud mod begge sider.*Jeg lægger gerne 2 kyllingestrimler og 2 avocado skiver i, – sådan i forlængelse af hinanden. Det samme gør jeg med en lille hpndfuld sukkerærter og spidskål. Jeg slutter af med 3-4 små salatblade på toppen af fyldet, – det gør dem nemmere at rulle.
- Rul nu rispapiret omkring fyldet. Når du er omkring halvvejs, og rispapiret netop er rullet rundt om fyldet, folder du enderne ind, og ruller videre, til forårsrullen er lukket.*Sørg for at gøre det stramt, men hold øje med at rispapiret ikke går i stykker – så er det for stramt.
- Læg rispapirsrullerne på et fugtigt (ikke vådt) klæde, og med et fugtigt klæde over, til alle rullerne er lavet.
- Skær det yderste af enderne af, så rullerne kan stå, – og skær hver rulle ud i 3 stykker. Drys med sesam, og server med din favorit dip, hakkede peanuts eller lignende.Du kan også halvere rullerne og servere dem liggende, – eller rullerne kan laves ved middagsbordet.