Friske forårsruller med tempura rejer - Vietnamesiske forårsruller
Opskrift på friske sprøde forårsruller med torpedorejer og grøntsager.Alt efter om du serverer de friske forårsruller som tilbehør eller et fuldt måltid kan du justere mængderne. Denne portion giver til 8 stykker rispapir / 8 vietnamesiske forårsruller.
Ret Appetizer, Forret, Frokost, Tilbehør
Køkken Asien
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
8stykker rispapir
16torpedo rejer eller tempurarejer
2små romainesalat
1-2gulerødder
1$pksukkerærter eller sugarsnaps
1rød peberfrugt
Tilbehør – forslag til dips og topping
Sesam
Hakkede peanuts
Sød chilisauce
Hoisin sauce
Peanutsauce
Soya
Sådan gør du
Start med at tilberede rejerne.*Jeg køber dem færdiglavet og tilbereder dem som beskrevet på pakken. Oftest kommer de en tur i airfryeren, men de kan også tilberedes på panden eller i ovnen.
Snit grøntsagerne, - skær gulerødder, sukker ærter og peberfrugt i tynde strimler, og skær avocadoen i skiver.
Skyl salaten grundigt og sørg for at den er godt tør. Halver bladene og fjern det groveste af stokken.
Dyb rispapiret i en tallerken med koldt vand, et ad gangen, – det skal kun lige ned og vende og så op. Lad det dryppe lidt af, og læg det på en ren overflade, – køkkenbordet, et spækbræt eller lignende.*Fugten fra grøntsagerne sørger for at rispapiret bliver mørt imens de friske forårsruller laves. Personligt synes jeg det bliver sværere at arbejde med, hvis rispapiret ligger i vand i 10-15 sekunder som beskrevet på pakken.
Læg fyldet på midten af rispapiret, – det er lækkert med meget fyld, men husk at de skal kunne lukkes. Sørg for at der er ca. 2 cm uden fyld ud mod begge sider.*Jeg lægger gerne 2 rejer og 2 avocado skiver i, – sådan i forlængelse af hinanden. Det samme gør jeg med en lille håndfuld sukkerærter, gulerod og peberfrugt. Jeg slutter af med 3-4 små salatblade på toppen af fyldet, – det gør dem nemmere at rulle.
Rul nu rispapiret omkring fyldet. Når du er omkring halvvejs, og rispapiret netop er rullet rundt om fyldet, folder du enderne ind, og ruller videre, til forårsrullen er lukket.*Sørg for at gøre det stramt, men hold øje med at rispapiret ikke går i stykker – så er det for stramt.
Læg rispapirsrullerne på et fugtigt (ikke vådt) klæde, og med et fugtigt klæde over, til alle rullerne er lavet.
Skær det yderste af enderne af, så rullerne kan stå, – og skær hver rulle ud i 3 stykker. Drys med sesam, og server med din favorit dip, hakkede peanuts eller lignende.Du kan også halvere rullerne og servere dem liggende, – eller rullerne kan laves ved middagsbordet.