Kernebrød - Opskrift på franskbrød med kerner og spelt

Franskbrød med kerner

Et super lækker blødt og saftligt franskbrød med kerne og speltmel. Brødet er virkelig nemt at lave og du kan bruge de kerner du ligger inde med. Jeg har brugt lidt speltmel i dette brød, men det kan også laves med ren hvedemel eller lidt grahamsmel.

Franskbrød med kerner

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på lækkert saftigt franskbrød med kerner

Ingredienser

  • 3 ½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 150 g speltmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk honning
  • 25 g blødt smør i små tern
  • 1 ½ tsk salt
  • 30 g sesam
  • 30 g solsikkekerner
  • 30 g hørfrø
  • Mælk til pensling
  • Solsikkekerner til bunden og sesam/birkes til toppen

Fremgangsmåde

1

Rør gæren ud i den lune mælk.

2

Tilsæt honning, kerner og salt og derefter melet lidt ad gangen og røret par minutter.

3

Tilsæt smørret i mindre tern og rør dejen til den slipper skålen, - ca. 8 min.

4

Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 min.

5

Smør en brødform og dæk bunden med solsikkekerner.

6

Tag dejen ud af skålen og træk den forsigtigt lang så den passer i den smurte brødform, og lad den her efterhæve i ca. 45 min.

7

Pensel brødet med mælk og drys med sesam og birkes.

8

Bag franskbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.

9

Tag brødet ud af formen umiddelbart efter det er taget ud af ovnen, så ikke det bliver fugtigt på siderne, og lad det køle af på en rist.

Kernebrød - Opskrift på franskbrød med kerner og spelt
Kernebrød – Opskrift på franskbrød med kerner og spelt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*