Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur
Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur

Super nemme og virkelig lækre bløde fødselsdags boller der altid er et hit til børnenes fødselsdage. De holder sig friske og bløde, så de kan sagtens bages dagen i forvejen. De kan pyntes præcis som man foretrækker, og børnene elsker at få lov til at være med til at dekorere med glasur og krymmel i alverdens farver.
Denne gang valgte jeg at lave et par stykker som bamsehoveder da den yngste skulle have med i børnehaven, – det var lidt et forsøg, men de blev så fine.

Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur

Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 2 1/2 dl

    vand, lunken

  • 1

    æg

  • 25 g

    gær

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 spsk

    mel til æltning efter hævning

  • 1

    æg til pensling, sammenpisket

Glasur

  • 1

    æggehvide, evt pasteuriseret (ca. 20 g)

  • 160 g

    flormelis

  • Krymmel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.
  • Tilsæt derefter salt og æg og resten af melet lidt ad gangen, og rør til dejen har en ensartet overflade.
  • Rør til sidst smørret ind i dejen og ælt godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.
  • Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen (evt. med en smule mel hvis der er behov for det ellers undlad gerne).
  • Del den derefter i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk. og tril bollerne runde.. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
  • Lad bollerne køle helt af på en rist inden de pyntes med glasur.
  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig men stadig flydende masse, konsistensen skal være så tyk, at glasuren bliver i et fint lag på fødselsdagsbollerne.
  • Rør frugtfarve og evt. eddike ind i glasuren og pynt derefter bollerne med glasur og krymmel efter ønske.
  • Lad glasuren tørre inden bollerne lægges i en lufttæt beholder eller pose.
Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur
Bløde fødselsdagsboller med glasur, – de kan nemt formes som små bamsehoveder, et kæmpe hit hos de yngste medlemmer af familien herhjemme.

Kommentarer

  1. Kan man bruge denne opskrift til at lave slangeboller ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*