Fødselsdagsboller - Opskrift på fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur
Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Fødselsdagsboller - Opskrift på fødselsdagsboller med glasur

Super nemme og virkelig lækre bløde fødselsdags boller der altid er et hit til børnenes fødselsdage.
De holder sig friske og bløde, så de kan sagtens bages dagen i forvejen. De kan pyntes præcis som man foretrækker, og børnene elsker at få lov til at være med til at dekorere med glasur og krymmel i alverdens farver.
Denne gang valgte jeg at lave et par stykker som bamsehoveder da den yngste skulle have med i børnehaven, – det var lidt et forsøg, men de blev så fine.

Fødselsdagsboller - Opskrift på fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur

Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    vand, lunken

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt mel til æltning efter hævning
  • 1

    æg til pensling, sammenpisket

Glasur

  • 1 æggehvide, evt pasteuriseret (ca. 20 g)
  • 160 g

    flormelis

  • Krymmel

  • Evt. et par dråber eddike, - det gør glasuren blank

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.
  • Tilsæt derefter salt og æg samt resten af melet lidt ad gangen, og rør til dejen har en ensartet overflade.
  • Rør til sidst smørret ind i dejen og ælt godt igennem til den slipper skålen, - gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.
  • Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen, evt. med en smule mel hvis der er behov for det ellers undlad gerne.
  • Del den derefter i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. - dæk dem til med et klæde.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10-12 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis du har det.
  • Lad bollerne køle helt af på en rist inden de pyntes med glasur.
  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig men stadig flydende masse, konsistensen skal være så tyk, at glasuren bliver i et fint lag på fødselsdagsbollerne.
  • Rør frugtfarve og evt. eddike ind i glasuren og pynt derefter bollerne med glasur og krymmel efter ønske.
  • Lad glasuren tørre inden bollerne lægges i en lufttæt beholder eller pose.
Fødselsdagsboller - Opskrift på fødselsdagsboller med glasur
Fødselsdagsboller – Opskrift på fødselsdagsboller med glasur

Kommentarer

  1. Kan man bruge denne opskrift til at lave slangeboller ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*