
Nemme, lækre og cremede flødekartofler med en mild og delikat smag af trøffel, – en skøn kombination.
Server dem til alle former for køl, – en god rød bøf, kylling eller en kotelet, de går perfekt til det hele.
Flødekartoflerne er super nemme at lave, og resultatet er lækkert cremet.

Flødekartofler med trøffel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 1 kg
kartofler, skrællede
- 4
forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)
- 2 fed
hvidløg, skåret i ultra tynde skiver
- 3 tsk
god trøffelolie, - smag selv til
- 1/2 l
piskefløde
-
Salt og peber
-
Lidt smør
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kær kartofler i skiver på ca. 4 mm i tykkelsen, - dup dem let tørre.
- Bland piskefløde med trøffelolien og smagt til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad med lidt smør, og saml dine flødekartofler i lag.
- Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
- Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
- Hæld den sidste flødeblanding over toppen og drys med lidt forårsløg, - fløden skal ligepræcis ikke dække det sidste lag kartofler. Kartoflerne mørner og udskiller selv væde undervejs, og derfor vil hele laget blive dækket under tilberedning.
- Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 45 minutter.
- Mas let på det øverste lag kartofler med en ske, så de kommer under flødemassen, og bag videre i ca. 30 min til de er fine gyldne på toppen, - mærk evt. med en kødnål om de er møre.
- Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.

