Opskrift på lækre cremede flødekartofler med trøffel.
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Nøgleord Flødekartofler
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1kg
kartofler, skrællede
4
forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)
2fedhvidløg, skåret i tynde skiver
3tsk
god trøffelolie, - smag selv til
1/2l
piskefløde
Salt og peber
Lidt smør
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kær kartofler i skiver på ca. 2-3 mm i tykkelsen, - dup dem let tørre.
Bland piskefløde med trøffelolien og smagt til med salt og peber.
Smør et ovnfast fad med lidt smør, og saml dine flødekartofler i lag.
Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
Hæld den sidste flødeblanding over toppen og drys med lidt forårsløg.
Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 60-75 minutter.Mærk evt. med en kødnål om de er blevet møre hele vejen igennem, ellers giv dem lidt mere.
Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.