Fiskeburger serveret med sprød fiskefilet og hjemmelavet tatarsauce.
En virkelig undervurderet burger, – for hold nu op hvor smager det godt.
Den sprøde fisk gør sig fantastisk imellem en brioche burgerbolle med rigeligt tatarsauce, sprøde salater og tynde staves af gulerod og agurk.
Foretrækker du den med remoulade eller mayonnaise, kan du sagtens skifte tatarsaucen ud.
Fiskeburger med tatarsauce
Tatarsauce er for mig et must i en fiskeburger, – smagene klæder fisken fantastisk.
Derudover kan du sagtens lægge en skive cheddarost på den varme fisk, lige efter fritering, så den smelter. Det smager også super lækkert.
Server din fiskeburger med sprøde pommes frites, og gerne ekstra tatarsauce ved siden af.
Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sprøde fiskefileter
- 4 rødspættefileter
- 100 g pankorasp
- 1-2 æg, sammenpisket
- 1 dl hvedemel
- 1-2 l smagsneutral olie
- Salt
Tatarsauce
- 2 1/2 dl mayonnaise
- 4-5 spsk friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1-2 spsk citronsaft, friskpresset
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Derudover
- 4 burgerboller
- 1/4 agurk
- 1 gulerod
- Sprøde salater
Sådan gør du
Tatarsauce
- Bland alle ingredienserne til tatarsaucen, og smag til med salt og peber.
- Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.
Sprøde fiskefileter
- Varm en pande op med smagsneutral olie til den når en temperatur på ca. 175 grader.Du kan med fordel bruge friture, hvis du har sådan én.
- Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, og fjern eventuelle urenheder.Er fileterne meget store, kan du dele dem i 2.
- Bland hvedemel med lidt fint salt, og vend rødspættefileterne heri.
- Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp.
- Friter fiskefileterne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Vend dem en enkelt gang undervejs.
- Lad dem hvile på lidt fedtsugende papir, og krydr evt. med lidt ekstra salt.
Fiskeburger
- Lun burgerbollerne.
- Lav tynde strimler af agurken og gulerødderne med en kartoffelskræller.
- Smør top og underbollen med tatarsauce, og læg sprøde salater i bunden.
- Læg fisken ovenpå, top med agurk og gulerod shaves og slut af med topbollen.
Kan jeg undgå at bruge Dijonsennep i opskriften? Det er vi ikke så glade for herhjemme nemlig..
Hej Nunu
Ja sagtens da, det undlader du bare 🙂
Erstat evt.med lidt almindelig sennep hvis. I kan lide det 🙂
Kh Dianna