Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce
Opskrift på fiskeburger med sprød fiskefilet og tatarsauce.
Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Fiskeburger serveret med sprød fiskefilet og hjemmelavet tatarsauce.
En virkelig undervurderet burger, – for hold nu op hvor smager det godt.
Den sprøde fisk gør sig fantastisk imellem en brioche burgerbolle med rigeligt tatarsauce, sprøde salater og tynde staves af gulerod og agurk.
Foretrækker du den med remoulade eller mayonnaise, kan du sagtens skifte tatarsaucen ud.

Fiskeburger med tatarsauce
Tatarsauce er for mig et must i en fiskeburger, – smagene klæder fisken fantastisk.
Derudover kan du sagtens lægge en skive cheddarost på den varme fisk, lige efter fritering, så den smelter. Det smager også super lækkert.
Server din fiskeburger med sprøde pommes frites, og gerne ekstra tatarsauce ved siden af.

Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Opskrift på fiskeburger med sprød fiskefilet og tatarsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Burger, fiskefilet
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sprøde fiskefileter

  • 4 rødspættefileter
  • 100 g pankorasp
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • 1 dl hvedemel
  • 1-2 l smagsneutral olie
  • Salt

Tatarsauce

  • 2 1/2 dl mayonnaise
  • 4-5 spsk friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 1-2 spsk citronsaft, friskpresset
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk løgpulver
  • Salt og peber

Derudover

  • 4 burgerboller
  • 1/4 agurk
  • 1 gulerod
  • Sprøde salater

Sådan gør du

Tatarsauce

  • Bland alle ingredienserne til tatarsaucen, og smag til med salt og peber.
  • Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.

Sprøde fiskefileter

  • Varm en pande op med smagsneutral olie til den når en temperatur på ca. 175 grader.
    Du kan med fordel bruge friture, hvis du har sådan én.
  • Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, og fjern eventuelle urenheder.
    Er fileterne meget store, kan du dele dem i 2.
  • Bland hvedemel med lidt fint salt, og vend rødspættefileterne heri.
  • Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp.
  • Friter fiskefileterne til de er gyldne og sprøde på begge sider. 
    Vend dem en enkelt gang undervejs.
  • Lad dem hvile på lidt fedtsugende papir, og krydr evt. med lidt ekstra salt.

Fiskeburger

  • Lun burgerbollerne.
  • Lav tynde strimler af agurken og gulerødderne med en kartoffelskræller.
  • Smør top og underbollen med tatarsauce, og læg sprøde salater i bunden.
  • Læg fisken ovenpå, top med agurk og gulerod shaves og slut af med topbollen.
Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce
Fiskeburger med fiskefilet og tatarsauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)