Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af æblekompot og pistacie remonce, – en frisk og lækker kombination med en dejlig sødme.
Top bollerne med hvid glasur og pynt dem med hakkede usaltede pistaciekerner, – smukt og enkelt.
Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 475 g
hvedemel
- 25 g
gær
- 50 g
sukker
- 125 g
smør, stuetemperatur
- 2 dl
mælk - gerne sødmælk
- 1
æg, stuetemperatur
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk
kardemomme
- 1/2 tsk
salt
- 1
sammenpisket æg til pensling
Pistacie remonce
- 75 g smør stuetemperatur
- 75 g
sukker
- 75 g
marcipan
- 50 g usaltede pistacienødder finthakket
Æblekompot
- 4
æbler
- 80 g
sukker
- 1 vaniljestang, kornene heraf eller 2 tsk vaniljesukker
- 1
citron, fintrevet skal heraf
- 2 spsk
citronsaft
Glasur og topping
- 100 g
flormelis
- 1
pasteuriseret æggehvide, - juster selv konsistensen
- 30 g usaltede pistacienødder finthakket
Sådan gør du
Æblekompot
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Hæld dem i en gryde sammen med vanilje, sukker, citronskal og citronsaft, og kog æblerne til de er møre, - ca. 15 min.
- Mos evt. æblerne en smule med en gaffel hvis konsistensen ønskes mere blød.
Pistacie remonce
- Bland alle ingredienserne til din remonce og rør dem hurtigt sammen med en ske.
- Stil til side til bollerne skal samles.
Dej
- Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
- Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
- Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
- Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
- Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
- Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Placer en skefuld æblekompot og pistacie remonce på hver midte af firkanterne.
- Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
- Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
- Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
- Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
- Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.
Glasur
- Pisk æggehvider og flormelis godt sammen.
- Pynt bollerne med glasur og drys med grofthakkede usaltede pistacienødder.