Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce

Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce
Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.
Denne opskrift giver 12 boller.
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
5 fra 3 stemmer

Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af æblekompot og pistacie remonce, – en frisk og lækker kombination med en dejlig sødme.
Top bollerne med hvid glasur og pynt dem med hakkede usaltede pistaciekerner, – smukt og enkelt.

Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce

Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.
Denne opskrift giver 12 boller.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Dej

  • 475 g

    hvedemel

  • 25 g

    gær

  • 50 g

    sukker

  • 125 g

    smør, stuetemperatur

  • 2 dl

    mælk - gerne sødmælk

  • 1

    æg, stuetemperatur

  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Pistacie remonce

  • 75 g smør stuetemperatur
  • 75 g

    sukker

  • 75 g

    marcipan

  • 50 g usaltede pistacienødder finthakket

Æblekompot

  • 4

    æbler

  • 80 g

    sukker

  • 1 vaniljestang, kornene heraf eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 2 spsk

    citronsaft

Glasur og topping

  • 100 g

    flormelis

  • 1

    pasteuriseret æggehvide, - juster selv konsistensen

  • 30 g usaltede pistacienødder finthakket

Sådan gør du

Æblekompot

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  • Hæld dem i en gryde sammen med vanilje, sukker, citronskal og citronsaft, og kog æblerne til de er møre, - ca. 15 min.
  • Mos evt. æblerne en smule med en gaffel hvis konsistensen ønskes mere blød.

Pistacie remonce

  • Bland alle ingredienserne til din remonce og rør dem hurtigt sammen med en ske.
  • Stil til side til bollerne skal samles.

Dej

  • Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
  • Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
  • Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  • Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Placer en skefuld æblekompot og pistacie remonce på hver midte af firkanterne.
  • Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
  • Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
  • Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
  • Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
  • Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.

Glasur

  • Pisk æggehvider og flormelis godt sammen.
  • Pynt bollerne med glasur og drys med grofthakkede usaltede pistacienødder.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse