Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce
Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.
Denne opskrift giver 12 boller.
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller

Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af æblekompot og pistacie remonce, – en frisk og lækker kombination med en dejlig sødme.
Top bollerne med hvid glasur og pynt dem med hakkede usaltede pistaciekerner, – smukt og enkelt.

Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce

Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Dej

  • 475 g

    hvedemel

  • 25 g

    gær

  • 50 g

    sukker

  • 125 g

    smør, stuetemperatur

  • 2 dl

    mælk - gerne sødmælk

  • 1

    æg, stuetemperatur

  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Pistacie remonce

  • 75 g smør stuetemperatur
  • 75 g

    sukker

  • 75 g

    marcipan

  • 50 g usaltede pistacienødder finthakket

Æblekompot

  • 4

    æbler

  • 80 g

    sukker

  • 1 vaniljestang, kornene heraf eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 2 spsk

    citronsaft

Glasur og topping

  • 100 g

    flormelis

  • 1

    pasteuriseret æggehvide, - juster selv konsistensen

  • 30 g usaltede pistacienødder finthakket

Sådan gør du

Æblekompot

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  • Hæld dem i en gryde sammen med vanilje, sukker, citronskal og citronsaft, og kog æblerne til de er møre, - ca. 15 min.
  • Mos evt. æblerne en smule med en gaffel hvis konsistensen ønskes mere blød.

Pistacie remonce

  • Bland alle ingredienserne til din remonce og rør dem hurtigt sammen med en ske.
  • Stil til side til bollerne skal samles.

Dej

  • Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
  • Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
  • Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  • Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Placer en skefuld æblekompot og pistacie remonce på hver midte af firkanterne.
  • Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
  • Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
  • Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
  • Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
  • Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.

Glasur

  • Pisk æggehvider og flormelis godt sammen.
  • Pynt bollerne med glasur og drys med grofthakkede usaltede pistacienødder.
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie - Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller med æble og pistacie – Opskrift på fastelavnsboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)