Lækre vaniljemuffins med fyld af smarties, – skønne fastelavns muffins a la pinata muffins. De smager utrolig dejligt, og så er de et kæmpe hit, – især hos det yngste publikum.
Du kan fylde dem med smarties, med krymmel eller lignende. Når de skæres over/bides af “flyder” indholdet ud.
Farven på både smarties/krymmel vil naturligvis smelte når kagerne får lov at stå, det gør de pga. fugten, – så lav dem gerne kort inden servering. Laves de på forhånd skal de opbevares på køl, – tag dem da ud af køleskabet 1/2 times tid inden de skal serveres, så dine muffins får lidt temperatur og ikke er for hårde.
Laves kagerne med almindelig glasur skal de opbevares ved stuetemperatur.

Fastelavns muffins – Vaniljemuffins med smarties
Ingredienser
Vaniljemuffins
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 140 g smør
- 3/4 dl mælk
- 3 æg
- 1 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
Frosting
- 150 g flødeost
- 100 g smør, stuetemperatur
- 200 g flormelis
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
Derudover
- 150 g mini smarties
- Krymmel
Sådan gør du
Vaniljemuffins
- Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle let af.
- Befri kornene fra vaniljestangen og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig masse og rør citronskallen heri.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
- Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
- Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, – men det gør man som man selv foretrækker.
- Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 20 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
- Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal og rør det hele godt sammen.
- Når dine muffins er kølet af, "graver" du en lille fordybning i hver muffin med et teske. Det er heri dine smarties skal ligge.Pas på ikke at lave fordybningen for dyb og for tæt på kanterne, – men der skal selvfølgelig være plads nok til en masse knasende smarties.
- Hæld smarties i så de når helt op til kanten, – og smør derefter dine muffins med frosting.
- Top dem med krymmel og evt. smarties.Server dem straks, – eller opbevar dem dem på køl. Dine smarties vil naturligt "smelte" lidt når de får fugt inde i kagerne, – men de smager stadig dejligt. Tag dem helst ud af køleskabet en lille halv time inden servering.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.


