
Lækre vaniljemuffins med fyld af smarties, – skønne fastelavns muffins a la pinata muffins. De smager utrolig dejligt, og så er de et kæmpe hit, – især hos det yngste publikum.
Du kan fylde dem med smarties, med krymmel eller lignende. Når de skæres over/bides af “flyder” indholdet ud.
Farven på både smarties/krymmel vil naturligvis smelte når kagerne får lov at stå, det gør de pga. fugten, – så lav dem gerne kort inden servering. Laves de på forhånd skal de opbevares på køl, – tag dem da ud af køleskabet 1/2 times tid inden de skal serveres, så dine muffins får lidt temperatur og ikke er for hårde.
Laves kagerne med almindelig glasur skal de opbevares ved stuetemperatur.

Fastelavns muffins – Vaniljemuffins med smarties
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vaniljemuffins
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 140 g smør
- 1 dl mælk
- 3 æg
- 1 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
Frosting
- 150 g flødeost
- 100 g smør, stuetemperatur
- 200 g flormelis
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
Derudover
- 150 g mini smarties
- Krymmel
Sådan gør du
Vaniljemuffins
- Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle let af.
- Befri kornene fra vaniljestangen og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig masse og rør citronskallen heri.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
- Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
- Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, – men det gør man som man selv foretrækker.
- Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 20 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
- Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal og rør det hele godt sammen.
- Når dine muffins er kølet af, "graver" du en lille fordybning i hver muffin med et teske. Det er heri dine smarties skal ligge.Pas på ikke at lave fordybningen for dyb og for tæt på kanterne, – men der skal selvfølgelig være plads nok til en masse knasende smarties.
- Hæld smarties i så de når helt op til kanten, – og smør derefter dine muffins med frosting.
- Top dem med krymmel og evt. smarties.Server dem straks, – eller opbevar dem dem på køl. Dine smarties vil naturligt "smelte" lidt når de får fugt inde i kagerne, – men de smager stadig dejligt. Tag dem helst ud af køleskabet en lille halv time inden servering.


Kan man bage selv muffin. Komme den i fryser og tø den op, når de skal bruges og først der fylde Smarties i og lægge frosting på?
Hej Christine
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna