Fastelavns muffins - Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins

Fastelavns muffins – Vaniljemuffins med smarties

Fastelavns muffins - Vaniljemuffins med smarties
Opskrift på lækre vaniljemuffins fyldt med smarties, - perfekt fastelavns kage, især til de yngste.
Fastelavns muffins - Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins

Lækre vaniljemuffins med fyld af smarties, – skønne fastelavns muffins a la pinata muffins. De smager utrolig dejligt, og så er de et kæmpe hit, – især hos det yngste publikum.
Du kan fylde dem med smarties, med krymmel eller lignende. Når de skæres over/bides af “flyder” indholdet ud.
Farven på både smarties/krymmel vil naturligvis smelte når kagerne får lov at stå, det gør de pga. fugten, – så lav dem gerne kort inden servering. Laves de på forhånd skal de opbevares på køl, – tag dem da ud af køleskabet 1/2 times tid inden de skal serveres, så dine muffins får lidt temperatur og ikke er for hårde.
Laves kagerne med almindelig glasur skal de opbevares ved stuetemperatur.

Fastelavns muffins - Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins

Fastelavns muffins – Vaniljemuffins med smarties

Opskrift på lækre vaniljemuffins fyldt med smarties, – perfekt fastelavns kage, især til de yngste.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal12 persoenr

Video af opskriften

Ingredienser

Vaniljemuffins

  • 200 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 140 g smør
  • 1 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf

Frosting

  • 150 g flødeost
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 200 g flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf

Derudover

  • 150 g mini smarties
  • Krymmel

Sådan gør du

Vaniljemuffins

  • Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle let af.
  • Befri kornene fra vaniljestangen og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig masse og rør citronskallen heri.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
  • Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser.
    Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
  • Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, – men det gør man som man selv foretrækker.
  • Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 20 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og fintrevet citronskal og rør det hele godt sammen.
  • Når dine muffins er kølet af, "graver" du en lille fordybning i hver muffin med et teske. Det er heri dine smarties skal ligge.
    Pas på ikke at lave fordybningen for dyb og for tæt på kanterne, – men der skal selvfølgelig være plads nok til en masse knasende smarties.
  • Hæld smarties i så de når helt op til kanten, – og smør derefter dine muffins med frosting.
  • Top dem med krymmel og evt. smarties.
    Server dem straks, – eller opbevar dem dem på køl. Dine smarties vil naturligt "smelte" lidt når de får fugt inde i kagerne, – men de smager stadig dejligt. Tag dem helst ud af køleskabet en lille halv time inden servering.
Fastelavns muffins - Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins
Fastelavns muffins – Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins
Fastelavns muffins - Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins
Fastelavns muffins – Opskrift på pinata muffins / vaniljemuffins

Kommentarer

  1. Christine

    Kan man bage selv muffin. Komme den i fryser og tø den op, når de skal bruges og først der fylde Smarties i og lægge frosting på?

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)