Verdens nemmeste pistacieis, lavet uden ismaskine, – og med ganske få ingredienser.
Isen er lavet med kondenseret mælk og piskefløde, der er derfor ikke behov for at legere ismassen, ligesom der heller ikke er behov for en ismaskine.
Derfor kan denne is bikses sammen på noget der minder om 10 minutter, – og den smager fantastisk.
Jeg har brugt ekstra grønne pistacienødder i denne is og en god mørk chokolade, – og smagt ismassen til med citron og salt, – super lækker og et kæmpe hit hos hele familien.
Med denne fremgangsmåde kan alle altså være med, – uden at skulle bruge en formue på maskiner.
Cremet pistacieis med chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1/2 l piskefløde
- 400 g kondenseret mælk
- 125 g usaltede pistacienødder (vægt uden skal) – gerne de ekstra grønne
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk citronsaft, friskpresset
- 1 godt nip salt
Sådan gør du
- Blend pistacienødderne til en min mel og læg dem til side.
- Blend eller fint hak chokoladen, og læg også denne til side sammen med pistacienødderne.
- Hæld den kondenserede mælk i en skål og rør pistacienødder og chokolade ud her. Tilsæt et godt nip salt og citronsaften og vend det rundt.
- Piske fløden til en blød flødeskum, – endelig ikke for stiv, og vend flødeskummen i ovenstående masse af et par omgange.
- Smag ismassen til, – måske du ønsker en smule mere syre eller salt.
- Hæld ismassen i en lufttæt beholder og sæt den i fryseren i ca. 4 timer.