
Super nem og lækker pastaret, – ultra cremet, klar på ganske kort tid og med masser af smag.
Denne pasta lavede jeg fordi jeg havde lidt forskellige rester i køleskabet, – nogle kedelige tomater der var godt rynkede, lidt bladselleri og en ricotta. Har du ikke bladselleri kan du putte lidt grøn eller rød peber i, – prøv at bruge det du har liggende.
Server med din yndlingspasta, – jeg siger dig den var et hit hos hele familien.

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g bacon, – skåret i tern
- 400 g tomater, skåret i tern
- 1 løg, grofthakket
- 1 stængel bladselleri, fintsnittet
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde frisk spinat
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 250 g ricotta
- 1 dl kogevand fra pastaen, ca.
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og friskkværnet peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Varm en smule olie i en gryde og steg bacon af til den er gylden.
- Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og steg med til løgene er klare, – krydr med friskkværnet peber.
- Tilsæt tomater og basilikum, og lad dem simre med i ca. 10 min.
- Kog imens pastaen al dente eller som ønsket.
- 5 min. inden pastaen er færdigkogt tilsætte ricotta til saucen, og saucen varmes godt igennem.
- Skru ned for blusset, tilsæt citronsaft og spinat, og smag til med salt og peber. Lad spinaten varme med til den er faldet sammen.
- Dræn pastaen for væde, – husk at gemme lidt kogevand.
- Vend pastaen i saucen, og juster konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
- Server retten toppet med ekstra friskkværnet peber.


Hvis man nu har en mand der ikke røre noget der har med ost at gøre, kan man så bruge piskefløde i stedet?
Hej Mette
Du kan tro du kan bruge piskefløde, – du vil få samme lækre cremede resultat:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Lækker opskrift, nem at følge og alle var vilde med det. Tak for nyt inspiration til madlavning
Hej Trine
Tusind tak for din besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre, tak 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Virkelig lækker ret! Jeg synes dog at den blev lidt grynet – er det pga Ricottaen? Eller har jeg måske ikke varmet den nok op. Ved ikke om det er meningen, men i hvert fald smager retten godt.
Hej Stephanie
Tusind tak for din besked, dejligt du kan lide den 🙂
Ja det er ricottaen der gør den grynet i konsistensen, – det kan ikke undgåes når der bruges ricotta 🙂
Men du kan skrifte den ud med mascarpone, det smager HELT vidunderligt og bliver ultra cremet i konsistensen.
Og ellers kan du sidst, men ikke mindste, bruge helt almindelig piskefløde 🙂
Kh Dianna
Lækker og nem
Hejsa
Fantastisk altså, så dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Er den fryseegnet?
Hej Linda
Jeg er faktisk en smule i tvivl om hvordan ricotta egner sig til at blive frosset.
Men jeg tænker umiddelbart godt det kan lade sig gøre, så længe den varmes godt igennem 🙂
Kh Dianna
Smager super godt og meget nem at lave
Hej Anja
Tak for de søde ord, det gør mig så glad at høre 🙂
Dbh Dianna
Rigtig nem og lækker ret. Brugte spinat fra frost og en dåse hakkede tomater. Stadig super lækkert
Hejsa Elisabeth
Ihhh hvor godt at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
kan sagtens fryses