Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater
Opskrift på nem, hurtig og lækker pasta, - super cremet og med masser af smag.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Italiensk
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
500
g
pasta
300
g
bacon, - skåret i tern
400
g
tomater, skåret i tern
1
løg, grofthakket
1
stængel
bladselleri, fintsnittet
3
fed
hvidløg, revet eller presset
2
håndfulde
frisk spinat
2
spsk
friskpresset citronsaft
250
g
ricotta
1
dl
kogevand fra pastaen, ca.
1
tsk
tørret basilikum
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Sådan gør du
Varm en smule olie i en gryde og steg bacon af til den er gylden.
Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og steg med til løgene er klare, - krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt tomater og basilikum, og lad dem simre med i ca. 10 min.
Kog imens pastaen al dente eller som ønsket.
5 min. inden pastaen er færdigkogt tilsætte ricotta til saucen, og saucen varmes godt igennem.
Skru ned for blusset, tilsæt citronsaft og spinat, og smag til med salt og peber. Lad spinaten varme med til den er faldet sammen.
Dræn pastaen for væde, - husk at gemme lidt kogevand.
Vend pastaen i saucen, og juster konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
Server retten toppet med ekstra friskkværnet peber.
Video