
Super nem og lækker pastaret, – ultra cremet, klar på ganske kort tid og med masser af smag.
Denne pasta lavede jeg fordi jeg havde lidt forskellige rester i køleskabet, – nogle kedelige tomater der var godt rynkede, lidt bladselleri og en ricotta. Har du ikke bladselleri kan du putte lidt grøn eller rød peber i, – prøv at bruge det du har liggende.
Server med din yndlingspasta, – jeg siger dig den var et hit hos hele familien.

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g bacon, – skåret i tern
- 400 g tomater, skåret i tern
- 1 løg, grofthakket
- 1 stængel bladselleri, fintsnittet
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde frisk spinat
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 250 g ricotta
- 1 dl kogevand fra pastaen, ca.
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og friskkværnet peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Varm en smule olie i en gryde og steg bacon af til den er gylden.
- Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og steg med til løgene er klare, – krydr med friskkværnet peber.
- Tilsæt tomater og basilikum, og lad dem simre med i ca. 10 min.
- Kog imens pastaen al dente eller som ønsket.
- 5 min. inden pastaen er færdigkogt tilsætte ricotta til saucen, og saucen varmes godt igennem.
- Skru ned for blusset, tilsæt citronsaft og spinat, og smag til med salt og peber. Lad spinaten varme med til den er faldet sammen.
- Dræn pastaen for væde, – husk at gemme lidt kogevand.
- Vend pastaen i saucen, og juster konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
- Server retten toppet med ekstra friskkværnet peber.


Hvis man nu har en mand der ikke røre noget der har med ost at gøre, kan man så bruge piskefløde i stedet?
Hej Mette
Du kan tro du kan bruge piskefløde, – du vil få samme lækre cremede resultat:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Lækker opskrift, nem at følge og alle var vilde med det. Tak for nyt inspiration til madlavning
Hej Trine
Tusind tak for din besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre, tak
Kh Dianna
Hej Dianna
Virkelig lækker ret! Jeg synes dog at den blev lidt grynet – er det pga Ricottaen? Eller har jeg måske ikke varmet den nok op. Ved ikke om det er meningen, men i hvert fald smager retten godt.
Hej Stephanie
Tusind tak for din besked, dejligt du kan lide den


Ja det er ricottaen der gør den grynet i konsistensen, – det kan ikke undgåes når der bruges ricotta
Men du kan skrifte den ud med mascarpone, det smager HELT vidunderligt og bliver ultra cremet i konsistensen.
Og ellers kan du sidst, men ikke mindste, bruge helt almindelig piskefløde
Kh Dianna
Lækker og nem
Hejsa
Fantastisk altså, så dejligt at høre
Kh Dianna
Er den fryseegnet?
Hej Linda
Jeg er faktisk en smule i tvivl om hvordan ricotta egner sig til at blive frosset.
Men jeg tænker umiddelbart godt det kan lade sig gøre, så længe den varmes godt igennem
Kh Dianna
Smager super godt og meget nem at lave
Hej Anja
Tak for de søde ord, det gør mig så glad at høre
Dbh Dianna
Rigtig nem og lækker ret. Brugte spinat fra frost og en dåse hakkede tomater. Stadig super lækkert
Hejsa Elisabeth
Ihhh hvor godt at høre – tusind tak for de søde ord
Kh Dianna
kan sagtens fryses