Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater - Opskrift på nem pastaret

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater
Opskrift på nem, hurtig og lækker pasta, - super cremet og med masser af smag.
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater - Opskrift på nem pastaret

Super nem og lækker pastaret, – ultra cremet, klar på ganske kort tid og med masser af smag.
Denne pasta lavede jeg fordi jeg havde lidt forskellige rester i køleskabet, – nogle kedelige tomater der var godt rynkede, lidt bladselleri og en ricotta. Har du ikke bladselleri kan du putte lidt grøn eller rød peber i, – prøv at bruge det du har liggende.
Server med din yndlingspasta, – jeg siger dig den var et hit hos hele familien.

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater - Opskrift på nem pastaret

Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater

Opskrift på nem, hurtig og lækker pasta, – super cremet og med masser af smag.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.85 fra 72 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 300 g bacon, – skåret i tern
  • 400 g tomater, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 stængel bladselleri, fintsnittet
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g ricotta
  • 1 dl kogevand fra pastaen, ca.
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Varm en smule olie i en gryde og steg bacon af til den er gylden.
  • Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og steg med til løgene er klare, – krydr med friskkværnet peber.
  • Tilsæt tomater og basilikum, og lad dem simre med i ca. 10 min.
  • Kog imens pastaen al dente eller som ønsket.
  • 5 min. inden pastaen er færdigkogt tilsætte ricotta til saucen, og saucen varmes godt igennem.
  • Skru ned for blusset, tilsæt citronsaft og spinat, og smag til med salt og peber. Lad spinaten varme med til den er faldet sammen.
  • Dræn pastaen for væde, – husk at gemme lidt kogevand.
  • Vend pastaen i saucen, og juster konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
  • Server retten toppet med ekstra friskkværnet peber.
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater - Opskrift på nem pastaret
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater – Opskrift på nem pastaret
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater - Opskrift på nem pastaret
Cremet pasta med ricotta, bacon og tomater – Opskrift på nem pastaret

Kommentarer

  1. Hvis man nu har en mand der ikke røre noget der har med ost at gøre, kan man så bruge piskefløde i stedet?

    • Hej Mette

      Du kan tro du kan bruge piskefløde, – du vil få samme lækre cremede resultat:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  2. Trine Dupont

    5 stars
    Lækker opskrift, nem at følge og alle var vilde med det. Tak for nyt inspiration til madlavning

  3. Stephanie

    Hej Dianna

    Virkelig lækker ret! Jeg synes dog at den blev lidt grynet – er det pga Ricottaen? Eller har jeg måske ikke varmet den nok op. Ved ikke om det er meningen, men i hvert fald smager retten godt.

    • Hej Stephanie

      Tusind tak for din besked, dejligt du kan lide den 🙂
      Ja det er ricottaen der gør den grynet i konsistensen, – det kan ikke undgåes når der bruges ricotta 🙂
      Men du kan skrifte den ud med mascarpone, det smager HELT vidunderligt og bliver ultra cremet i konsistensen.
      Og ellers kan du sidst, men ikke mindste, bruge helt almindelig piskefløde 🙂

      Kh Dianna

  4. Anonym

    5 stars
    Lækker og nem

  5. Er den fryseegnet?

    • Hej Linda

      Jeg er faktisk en smule i tvivl om hvordan ricotta egner sig til at blive frosset.
      Men jeg tænker umiddelbart godt det kan lade sig gøre, så længe den varmes godt igennem 🙂

      Kh Dianna

  6. 5 stars
    Smager super godt og meget nem at lave

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)