Denne cremede orzo med bacon og kantareller er den perfekte kombination af enkelhed og smag.
Den fyldige finish med hvidvin og fløde skaber en skøn balance mellem de sprøde stykker bacon og de saftige kantareller, mens en rundhåndet mængde parmesan giver retten det sidste touch.
Det er en nem og hurtig ret, der er perfekt til både hverdag og som gæstemad, uden at du skal bruge timer i køkkenet.
Server retten med lidt friskrevet parmesan og friskkværnet peber på toppen – det vil med garanti vække begejstring ved middagsbordet.
Cremet orzo med bacon og kantareller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g bacon, skåret i tern
- 250 g kantareller
- 25 g smør
- 2 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 1/2 dl hvidvin
- 400 g orzo
- 8-9 dl bouillon – kylling eller grønt
- 1 dl fløde
- 80 g parmesan, fintrevet
- 2-3 spsk purløg, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en pande op, evt. med lidt olie, og steg baconen sprød og gylden. Læg den til side på en tallerken.
- På samme pande tilsættes smørret, og kantarellerne steges til de er gyldne. Læg dem til side.
- Steg løg og hvidløg til løgene er klare, evt. i lidt olie hvis der er behov for det. Krydr med friskkværnet peber.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i et par minutter, og tilsæt derefter orzo og det meste af bouillonen. Gem et par deciliter – og juster løbende konsistensen.
- Når oerzoen er ved at være tilberedt vendes bacon, kantareller og fløde i retten.
- Rør parmesanen i til den smelter, smag til med salt og friskkværnet peber og vend til sidst finthakket purløg i.
Endnu en fantastisk ret med Orzo
Tusind tak Charlotte, det er jeg så glad for at høre:)
Kh Dianna