Opskrift på nem orzo med kantareller og sprød bacon.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Kantareller, Orzo, Retter med orzo
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
200gbacon, skåret i tern
250gkantareller
25gsmør
2skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
1 1/2dlhvidvin
400gorzo
8-9dlbouillon - kylling eller grønt
1dlfløde
80gparmesan, fintrevet
2-3spskpurløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en pande op, evt. med lidt olie, og steg baconen sprød og gylden. Læg den til side på en tallerken.
På samme pande tilsættes smørret, og kantarellerne steges til de er gyldne. Læg dem til side.
Steg løg og hvidløg til løgene er klare, evt. i lidt olie hvis der er behov for det. Krydr med friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i et par minutter, og tilsæt derefter orzo og det meste af bouillonen. Gem et par deciliter - og juster løbende konsistensen.
Når oerzoen er ved at være tilberedt vendes bacon, kantareller og fløde i retten.
Rør parmesanen i til den smelter, smag til med salt og friskkværnet peber og vend til sidst finthakket purløg i.