Cremet karrysuppe med rejer, – en dejlig varm og velsmagende efterårsret. Top den med hakket persille, forårsløg og lidt creme fraiche, det går super godt sammen.
Vi laver suppen i vores thermomixer, som vi bruger rigtig meget bl.a. til supper, men retten kan nemt laves i en gryde og derefter blendes glat med en stavblender.
Cremet karrysuppe med rejer
Opskrift på lækker cremet karrysuppe med rejer
Ingredienser
- 8 dl hønsebouillon
- 3,5 dl piskefløde
- 4 store skalotteløg, grofthakket
- 4 gulerødder, skåret i tern
- 3-4 fed hvidløg, hakket
- 1 citron, saften heraf
- 3 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- 2 tsk tomatkoncentrat
- 1/2 olivenolie
- Salt og peber
- 250 g. rejer, drænet
- Lidt creme fraiche og forårsløg til topping
Fremgangsmåde
Varm olien og svits alle grøntsgerne af.
Tilsæt karry og gurkemeje og lad dette svitse med et par minutter.
Æad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløde på.
Lad retten simre til grøntsagerne er møre, ca. 30 min.
Blend suppen glat og smag til med rigeligt citron, salt og peber.
Top suppen med creme fraiche, rejer og grønt.
Cremet karrysupper med rejer og creme fraiche