Opskrift på cremet karrysuppe nem og hurtig

Cremet karrysuppe med rejer

Cremet karrysuppe med rejer, – en dejlig varm og velsmagende efterårsret. Top den med hakket persille, forårsløg og lidt creme fraiche, det går super godt sammen.
Vi laver suppen i vores thermomixer, som vi bruger rigtig meget bl.a. til supper, men retten kan nemt laves i en gryde og derefter blendes glat med en stavblender.

Cremet karrysuppe med rejer

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 40 min.

Opskrift på lækker cremet karrysuppe med rejer

Ingredienser

  • 8 dl hønsebouillon
  • 3,5 dl piskefløde
  • 4 store skalotteløg, grofthakket
  • 4 gulerødder, skåret i tern
  • 3-4 fed hvidløg, hakket
  • 1 citron, saften heraf
  • 3 spsk karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk tomatkoncentrat
  • 1/2 olivenolie
  • Salt og peber
  • 250 g. rejer, drænet
  • Lidt creme fraiche og forårsløg til topping

Fremgangsmåde

1

Varm olien og svits alle grøntsgerne af.

2

Tilsæt karry og gurkemeje og lad dette svitse med et par minutter.

3

Æad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløde på.

4

Lad retten simre til grøntsagerne er møre, ca. 30 min.

5

Blend suppen glat og smag til med rigeligt citron, salt og peber.

6

Top suppen med creme fraiche, rejer og grønt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*