Opskrift på Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Opskrift på Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Fantastisk nem, let og lækker forret der virkelig smager vidunderligt.
Suppen kan sagtens laves i forvejen så den bare skal varmes op, så det er en perfekt lille forret at servere når man har gæster.
Top den med lidt sprøde salater og fritterede jordskokker, – så sidder den lige i skabet.

Opskrift på Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.32 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 300 g

    jordskokker, skrællede og i mindre stykker

  • 250 g

    kartofler, skrællede og i mindre stykker

  • 1

    løg, grofthakket

  • 1 fed

    hvidløg, grofthakket

  • 3 dl

    grøntsags eller hønseboullion

  • 1/2 dl

    piskefløde

  • 3 kviste

    frisk timian

  • Lidt olivenolie

  • Bredblandet timian til pynt

  • Salt og peber

  • 2

    jordskokker til chips, renset for urenheder

  • 1/2 l

    rapsolie

  • Lidt salt

  • 8-12 kammuslinger

  • Lidt salt og sukker

  • Olie til stegning

  • Frisée salat, syre og dild

Sådan gør du

  • Svits løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i en gryde i et par minutter.
  • Tilsæt timian og boullion og lad det koge i ca. 25 min.
  • Fjern timian kvistene og blend suppen glat.
  • Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber.
  • Varm rapsolien op til ca. 160-170 grader.
  • Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Fritter jordskokkerne lidt ad gange og lad dem derefter trække på lidt køkkenrulle, - drys evt. med lidt salt.
  • Fjern musklen på kammuslingerne og drys dem med lidt sukker og salt, - lad dem trække 10-15 min.
  • Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek - 1 min. på hver side til de får en flot gylden stegeskorpe
  • Læg kammuslingerne i en tallerken og hæld suppe ned ved siden af, - gerne så suppen holder sig i den ene siden af tallerkenen.
  • Anret med frisée salat, jordskokke chips, dild og syre og server straks.
Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)