Fantastisk nem, let og lækker forret der virkelig smager vidunderligt.
Suppen kan sagtens laves i forvejen så den bare skal varmes op, så det er en perfekt lille forret at servere når man har gæster.
Top den med lidt sprøde salater og fritterede jordskokker, – så sidder den lige i skabet.
Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Ingredienser
- 300 g jordskokker, skrællede og i mindre stykker
- 250 g kartofler, skrællede og i mindre stykker
- 1 løg, grofthakket
- 1 fed hvidløg, grofthakket
- 3 dl grøntsags eller hønseboullion
- 1/2 dl piskefløde
- 2-3 kviste frisk timian
- Lidt olivenolie
- Bredblandet timian til pynt
- Salt og peber
- 2 jordskokker til chips, renset for urenheder
- 1/2 l rapsolie
- Lidt salt
- 8-12 kammuslinger
- Lidt salt og sukker
- Olie til stegning
- Frisée salat, syre og dild
Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i en gryde i et par minutter.
Tilsæt timian og boullion og lad det koge i ca. 25 min.
Fjern timian kvistene og blend suppen glat.
Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber.
Varm rapsolien op til ca. 160-170 grader.
Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Fritter jordskokkerne lidt ad gange og lad dem derefter trække på lidt køkkenrulle, - drys evt. med lidt salt.
Fjern musklen på kammuslingerne og drys dem med lidt sukker og salt, - lad dem trække 10-15 min.
Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek - 1 min. på hver side til de får en flot gylden stegeskorpe
Læg kammuslingerne i en tallerken og hæld suppe ned ved siden af, - gerne så suppen holder sig i den ene siden af tallerkenen.
Anret med frisée salat, jordskokke chips, dild og syre og server straks.
