
Fantastisk nem, let og lækker forret der virkelig smager vidunderligt.
Suppen kan sagtens laves i forvejen så den bare skal varmes op, så det er en perfekt lille forret at servere når man har gæster.
Top den med lidt sprøde salater og fritterede jordskokker, – så sidder den lige i skabet.

Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
jordskokker, skrællede og i mindre stykker
- 250 g
kartofler, skrællede og i mindre stykker
- 1
løg, grofthakket
- 1 fed
hvidløg, grofthakket
- 3 dl
grøntsags eller hønseboullion
- 1/2 dl
piskefløde
- 3 kviste
frisk timian
-
Lidt olivenolie
-
Bredblandet timian til pynt
-
Salt og peber
- 2
jordskokker til chips, renset for urenheder
- 1/2 l
rapsolie
-
Lidt salt
-
8-12 kammuslinger
-
Lidt salt og sukker
-
Olie til stegning
-
Frisée salat, syre og dild
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i en gryde i et par minutter.
- Tilsæt timian og boullion og lad det koge i ca. 25 min.
- Fjern timian kvistene og blend suppen glat.
- Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber.
- Varm rapsolien op til ca. 160-170 grader.
- Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Fritter jordskokkerne lidt ad gange og lad dem derefter trække på lidt køkkenrulle, - drys evt. med lidt salt.
- Fjern musklen på kammuslingerne og drys dem med lidt sukker og salt, - lad dem trække 10-15 min.
- Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek - 1 min. på hver side til de får en flot gylden stegeskorpe
- Læg kammuslingerne i en tallerken og hæld suppe ned ved siden af, - gerne så suppen holder sig i den ene siden af tallerkenen.
- Anret med frisée salat, jordskokke chips, dild og syre og server straks.

Superlækker suppe, med lækkert tilbehør