
Lækker cremet gulerodssuppe med varme krydderier og fløde.
Denne opskrift på cremet gulerodssuppe er simpelthen så nem og lækker, og suppen passer egentlig sig selv til den skal blendes og serveres.
Top din gulerodssuppe med kold creme fraiche, friskkværnet peber og persille, – mmm det er godt.
Derudover foretrækker jeg også gerne noget at tygge på, når jeg serverer purerede supper. Top dem med f.eks. lidt kogte suppehorn, sprød bacon, croutoner eller lignende.
Den er også virkelig lækker med stegte gulerødder på toppen, – jeg skærer dem i små tern og steger dem gyldne i lidt olie, og krydre med salt, peber og timian.
Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift på cremet gulerodssuppe, – du finder den herunder.

Cremet gulerodssuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg gulerødder, skrællet og skåret i tern
- 1 løg, skåret i tern
- 4 fed hvidløg, presset eller revet
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 7-8 dl bouillon, – kylling eller grønt
- 1 dl fløde
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 citron, saften heraf
- Olie
- Salt og peber
Derudover
- Creme fraiche
- Finthakket persille
Instructions
- Varm en gryde op, og steg gulerødderne af i en sjat olie i 4-5 minutter.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg med et par minutter.
- Tilsæt krydderierne og varm dem hurtigt igennem, og hæld derefter bouillonen over.
- Kog gulerødderne i ca. 30 minutter, eller til de er helt møre.
- Hæld fløden i, og blend suppen glat.Tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen ønskes tynder.
- Smag suppen til med salt, peber og citronsaft, – og tilsæt evt. mere chili, hvis gulerodssuppen ønskes mere spicy.
- Server suppen toppet med kold creme fraiche og finthakket persille.

Virkelig lækker suppe. Kan den fryses?
Tusind tak Lisa:)
Og den kan sagtens fryses:)
Kh Dianna
Lækker suppe, en god variant til andre gulerodssupper.
Hej Anders
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna