Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Cremet gulerodssuppe
Opskrift på nem og lækker gulerodssuppe med fløde.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Suppe
Samlet tid
45
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
1
kg
gulerødder, skrællet og skåret i tern
1
løg, skåret i tern
4
fed
hvidløg, presset eller revet
2
spsk
friskrevet ingefær
7-8
dl
bouillon, - kylling eller grønt
1
dl
fløde
1/2
tsk
stødt spidskommen
1/2
tsk
stødt koriander
1/2
tsk
chiliflager
1/2
citron, saften heraf
Olie
Salt og peber
Derudover
Creme fraiche
Finthakket persille
Sådan gør du
Varm en gryde op, og steg gulerødderne af i en sjat olie i 4-5 minutter.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg med et par minutter.
Tilsæt krydderierne og varm dem hurtigt igennem, og hæld derefter bouillonen over.
Kog gulerødderne i ca. 30 minutter, eller til de er helt møre.
Hæld fløden i, og blend suppen glat.
Tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen ønskes tynder.
Smag suppen til med salt, peber og citronsaft, - og tilsæt evt. mere chili, hvis gulerodssuppen ønskes mere spicy.
Server suppen toppet med kold creme fraiche og finthakket persille.
Video