
Cremet champignonsauce med masser af smag, – enkelt og lækker.
Denne sauce er super nem at lave, og så smager den virkelig bare fantastisk. Brug nogle lækre brune markchampignon og server den til en klassisk bøf, en god schnitzel eller lignende.

Cremet champignonsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 350 g
brune markchampignon
- 1
løg, finthakket
- 2 1/2 dl
vand + 1 boullionterning
- 1/2 l
piskefløde
- 25 g
smør
-
Salt og peber
- Kulør
-
Evt. lidt mejsstivelse
Sådan gør du
- Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i kvarte.
- Smelt smørret i en gryde og svits løg og champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
- Hæld vand, fløde og boullionterning over, lad saucen koge op og skru derefter ned til middel varme.
- Lad saucen simre til den er kogt let ind og er god cremet. Tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis det er nødvendigt, - og kulør hvis saucen ønskes mørkere.
- Smag saucen til med salt og peber.

Hej.
Hvilken boullion bruger du
Hejas
Jeg bruger gerne grøntsagsbouillon til denne sauce 🙂
Dbh Dianna
Opløser du bouillonterningen i vandet først? 🙂
Tak for en FANTASTISK side!
Hej Mette
Tak for din dejlige besked:)
Nej det behøver du slet ikke, – den opløses også fint direkte i saucen:)
Kh Dianna
Hej.
Hvordan får du saucen til at være så mørk ?
Hejsa
Jeg bruger blot en smule kulør;)
Har lige skrevet det på opskriften:)
Dbh Dianna
Tusind tak for din tilbagemelding. Det er simpelthen en opskrift jeg elsker den smager himmelsk
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej hvor mange personer er der til.
Vh Morten
Hej Morten
Det kommer naturligvis lidt an på hvor glad man er for sauce – herhjemme er vi ret glade for det 😉 Men 4-6 personer 🙂
Kh Dianna
Den virker hver gang. Tak.
Hej Tommy
Ej hvor fedt at høre, TAK altså 🙂
Dbh Dianna
Lavede dobbelt portion.
Dejlig suppe.
Spar på vandet.
Hej Ole
Dejligt du kunne lide den som suppe 🙂
Dbh Dianna
Kan man godt laver det hele i forvejen
Hej Shila
Ja det kan du sagtens gøre:)
Kh Dianna
Smagte himmelsk og alle gæsterne elskede den og så var det endda mit første forsøg nogensinde med champignonsauce! Tak for den
Hejsa
Ej er det rigtig 🙂
Det er jeg glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Den smager VANVITTIGT og er en sikker vinder hvergang! Og bonus er at den tager ingen tid og lave Virkelig virkelig god sovs! Jeg lader dog ikke vandet fra champignonerne dampe helt af da jeg syntes det gir en så god smag til sovsen, har lige prøvet med cremefine for og sparer lidt på kalorierne Det gjorde absolut ingen forskel andet end lidt majsstivelse så den bliver tykkere. Elsker dine opskrifter Mange tak for endnu en god opskrift, knor er ude
Jeg lagde to Kvist timian i. For og give et twist som blev mere lækker. Men er jo smag og behag. Og det var med champignons og løg svitses af
Hej Jens
Det lyder også virkelig lækkert – det vil jeg prøve næste gang 🙂
Tak for fif 🙂
Dbh Dianna
Hvis i bruger et smagfuldt protein (kød) vil jeg anbefale at tage fedtet og evt rester op i sovsen for at få en stærkere smag. I mit tilfælde prøvede jeg med svinemørbrad med bacon i ovn og tog derfra resterne og hældte i sovsen.
Mums
Hejsa
Fiffet er her med givet videre 🙂
Dbh Dianna
Super lækker sauce. Den smager virkelig godt.
Er blevet et hit hos os.
Hej Lili
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Kan den mon fryses hvis man laver for meget?
Hej Mette
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna
En rigtig god opskrift, jeg pifter den op med en smule sød sennep gerne svensk hvis i har mulighed for at få fat i det og så en lille smule esdragon
Hej Ivan
God idé med sennep 🙂 Jeg bruger oftest lidt dijon selv, bare en smule – det er også lækkert 🙂
Kh Dianna