Lækre chewy cookies med macadamianødder, hvid chokolade og tranebær.
Utrolig nemme at bage, – og simplethen så lækre.
Lad dem køle helt af inden de pakkes i en lufttæt beholder, – gerne med lidt madpakkepapir i mellem.
Cookies med macadamia, hvid chokolade og tranebær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 180 g rørsukker
- 70 g brun farin kan erstattes af rørsukker
- 175 g smør, stuetemperatur
- 150 g macadamianødder, grofthakket
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 80 g tørrede tranebær
- 1 æg
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.
- Rør melet i sammen med nødder, chokolade, tranebær, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske eller lignende.
- Del dejen i 20 lige store stykker, ca. 50 g/stk, og tril dem til kugler.
- Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, – ikke for meget, de flader ud under tilberedning.
- Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen i almindelig ovn, da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.