Opskrift på lækre chewy cookies med macadamianødder, hvid chokolade og tranebær.Denne opskrift giver 20 store cookies.
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 10personer
Ingredienser
250ghvedemel
180grørsukker
70gbrun farinkan erstattes af rørsukker
175gsmør, stuetemperatur
150gmacadamianødder, grofthakket
100ghvid chokolade, grofthakket
80gtørrede tranebær
1 æg
1 1/2tskvaniljesukker
1 tsknatron
1tsk bagepulver
1/2 tsksalt
Sådan gør du
Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.
Rør melet i sammen med nødder, chokolade, tranebær, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske eller lignende.
Del dejen i 20 lige store stykker, ca. 50 g/stk, og tril dem til kugler.
Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, - ikke for meget, de flader ud under tilberedning.
Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen i almindelig ovn, da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.