Super nemt og lækker tilbehør med bagte gulerødder, citron, timian og feta. Perfekt til alle årstider, – og en ret der er nem at gå til og som passer sig selv i ovnen.
Når det er til at få fat i flerfarvede gulerødder kan det varmt anbefales, – det giver et skønt udtryk på tallerkenen.
Citronbagte gulerødder med timian og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 2 spsk olie
- 1 spsk honning
- 1/2 citron, saften heraf
- 1/2 tsk tørret timian
- 100 g feta
- Salt og peber
- Bredbladet persille og frisk blød timian til toppen
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og del dem i kvarte på den lange led, hvis størrelsen er til det. Er det nye friske gulerødder er de oftest ret tynde, – her skal de blot være hele eller halveret.
- Bland olie, citronsaft, honning og timian, – og smag til med salt og peber.
- Læg gulerødderne i et ovnfast fad, foliefad eller lignende og overhæld dem med marinaden. Vend det hele godt sammen.
- Bag gulerødderne i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Anret gulerødderne på en tallerken, top med grofthakket bredbladet persille, smuldret feta og frisk blød timian.