Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Chokolade cheesecake med daim og appelsin

Fantastisk lækker chokolade cheesecake med daim og appelsin, – vidunderlig smag af mælkechokolade, appelsin og knasende daim.
Denne cheesecake lavede jeg til vores datters 4 års fødselsdag, og den var et kæmpe hit. Kombinationen er virkelig lækker, og appelsinen giver et frisk pust ti den skønne smag af mælkechokolade og daim.
Jeg har sprayet kagen med en brun velvet spray, egentlig bare for at prøve det. Det er på ingen måde nødvendigt, og giver ingen smag til kagen, – så det er rent pynt/finish. Kagen er toppet med knuste sprøde chokoladekugler, hakket daim, ristede hasselnødder og guldstøv. Alle de sprøde elementer på toppen giver et skønt crunch til kagens bløde creme og faste bund.

Chokolade cheesecake med daim og appelsin

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: 6 timer

Opskrift på den lækreste chokolade cheesecake med daim og appelsin.

Ingredienser

  • Kiksebund
  • 225 g havrekiks
  • 125 g smør
  • 80 g daim, grofthakket
  • Ostecreme
  • 250 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g mælkechokolade
  • 100 g flormelis
  • 3 blade husblas
  • 1 appelsin, fintrevet skal og saften heraf (ca. 1/2 dl saft)
  • Derudover
  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Evt. brun velvet spray til at spraye kage med
  • Daim, crispy chokolade kugler, ristede hasselnødder og guldflager/støv til toppen

Fremgangsmåde

1

Kiksebund Smelt smørret i en gryde.

2

Blend kiks til en mellemfin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør og daim.

3

Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

4

Ostecreme Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

5

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen ved svag varme, og lad den køle godt af, - uden den sætter sig.

6

Pisk fløden til flødeskum, - kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.

7

Rør flødeosten sammen med fintrevet appelsinskal, og sigt derefter flormelis i massen og rør det godt sammen.

8

Vend den smeltede og afkølede chokolade i massen.

9

Varm appelsinsaften godt op i en lille gryde, og rør den opblødte og vredne husblas ud heri.

10

Vend et par store skefulde flødeskum i husblas massen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblas massen i ostecremen. Gør det nænsomt så ikke du slår luften ud af massen.

11

Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over, - bank den let ned i bordet så du undgår lufthuller. Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig, - gerne natten over.

12

Spray evt. kagen med en brun velvet spray, dette er bestemt ikke et must, - og top kagen groft hakket daim og bagte hasselnødder, knuste chokoladekugler og guldflager/støv.

Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*