Lækre bløde tortillas smeltet sammen med en sprøde taco skaller, – masser af ost, mexicansk krydret oksekød og sprøde salater.
Det her er mexicansk comfort food når det er aller bedst, – nemt, lækkert og bare masser af smag.
Konceptet er, som jeg forstår det, udviklet af Taco Bell, – men jeg tør godt sige, at jeg er ret sikker på, at de her klarer sig noget bedre smagsmæssigt 😉

Cheesy Gordita Crunch tacos - Mexicanske tacos
Ingredienser
Tortilla tacos
- 8 små tortillas (14 cm i diameter), - jeg bruger Tortilla corn & wheat small fra Santa Maria
- 8 taco skaller
- 250 g revet ost, bland gerne cheddar og mozzarella
Mexicansk oksekøds fyld
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 5 skiver syltet jalapenos, groft hakket
- 4 spsk tomat koncentrat
- 3-4 spsk hjemmelavet mexicansk krydderi eller taco krydderi
- 2 dl vand
- Salt og peber
- Olie
Derudover
- 2 avocadoer, skåret i tern
- Sprøde salater
- Creme fraiche
- Evt. frisk chili, finthakket til toppen
Sådan gør du
Mexicansk oksekøds fyld
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt oksekød, krydr med lidt salt og peber og brun det godt af.
- Tilsæt mexicansk krydderi, peberfrugt og jalapenos og varm med et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et par minutter, inden vandet hældes over. Lad retten små simre i 10-15 minutter, til vandet er kogt ind. Smag til med yderligere salt og peber hvis behov.
- Lav i mellemtiden dine tortilla tacos.
Tortilla tacos
- Læg de små bløde tortillas enkeltvist på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Drys med revet ost over hele fladen, - det skal agere "lim", så det skal helt ud til kanterne.
- Sæt dem i ovnen og varm dem ved 180 grader varmluft i ca. 4-5 min., eller til osten er smeltet. De må ikke blive sprøde. Tag bagepladerne ud af ovnen og læg en sprød taco på midten af hver tortilla.
- Mas tortillaen sammen om skallen, så tortillaen danner et ny lag omkrig skallen, - osten får det til at sætte sig sammen.
- Sæt dem tilbage i ovnen og varm i yderligere 3-4 minutter.
- Fyld de bløde/sprøde Cheesy Gordita Crunch tacos med krydret oksekød og top med avocado, salater, creme fraiche og evt. frisk chili.


