Lækre bløde tortillas smeltet sammen med en sprøde taco skaller, – masser af ost, mexicansk krydret oksekød og sprøde salater.
Det her er mexicansk comfort food når det er aller bedst, – nemt, lækkert og bare masser af smag.
Konceptet er, som jeg forstår det, udviklet af Taco Bell, – men jeg tør godt sige, at jeg er ret sikker på, at de her klarer sig noget bedre smagsmæssigt 😉
Cheesy Gordita Crunch tacos - Mexicanske tacos
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tortilla tacos
- 8 små tortillas (14 cm i diameter), - jeg bruger Tortilla corn & wheat small fra Santa Maria
- 8
taco skaller
- 250 g
revet ost, bland gerne cheddar og mozzarella
Mexicansk oksekøds fyld
- 500 g
hakket oksekød
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1
rød peberfrugt, skåret i små tern
- 5 skiver
syltet jalapenos, groft hakket
- 4 spsk
tomat koncentrat
- 4 spsk hjemmelavet mexicansk krydderi - klik her - eller taco krydderi
- 2 dl
vand
-
Salt og peber
-
Olie
Derudover
- 2
avocadoer, skåret i tern
-
Sprøde salater
-
Creme fraiche
-
Evt. frisk chili, finthakket til toppen
Sådan gør du
Mexicansk oksekøds fyld
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt oksekød, krydr med lidt salt og peber og brun det godt af.
- Tilsæt mexicansk krydderi, peberfrugt og jalapenos og varm med et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et par minutter, inden vandet hældes over. Lad retten små simre i 10-15 minutter, til vandet er kogt ind. Smag til med yderligere salt og peber hvis behov.
- Lav i mellemtiden dine tortilla tacos.
Tortilla tacos
- Læg de små bløde tortillas enkeltvist på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Drys med revet ost over hele fladen, - det skal agere "lim", så det skal helt ud til kanterne.
- Sæt dem i ovnen og varm dem ved 180 grader varmluft i ca. 4-5 min., eller til osten er smeltet. De må ikke blive sprøde. Tag bagepladerne ud af ovnen og læg en sprød taco på midten af hver tortilla.
- Mas tortillaen sammen om skallen, så tortillaen danner et ny lag omkrig skallen, - osten får det til at sætte sig sammen.
- Sæt dem tilbage i ovnen og varm i yderligere 3-4 minutter.
- Fyld de bløde/sprøde Cheesy Gordita Crunch tacos med krydret oksekød og top med avocado, salater, creme fraiche og evt. frisk chili.
Har du prøvet tacobell?
De er smagsoptimeret, selv om de ernæringsmæssigt er i bund.
Hej Jenny
Ja jeg har været på Tacobell flere gange når vi har været i USA:) Sidste besøg er dog mange år siden, – og det var i hvert fald ingen smags oplevelse dengang;-)
De bedste hilsner
Dianna
Synes ikke jeg kan finde opskriften på krydderierne og det var det jeg søgte
Hej Tina
Du skal bare trykke der hvor der står mexicansk krydderi (med gråt), det er et klikbart link – så kommer du til opskriften:)
Kh Dianna
Linket virker ikke….
Hejsa
Åhh for søren, det skulle virke nu:)
Dbh Dianna
den smager sooooooooooo godt at jeg ville lave flere,
jeg elsker din opskrifter.
Hej Jodi
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak:)
Dbh Dianna
Hej
Kan man gøre kyllingen klar så det bare er at anrette når der kommer gæster.
godt