Nem cheesecake i glas, – cheesecake med citron, bastogne og lemon curd.
Cheesecake uden husblas, – så nem og hurtig at lave.
Citron cheesecake i glas med krydrede bastogne kiks og syrlig lemon curd, – wow en kombination. En dessert der har en vidunderlig syre, og en blød sødme.
Denne her cheesecake er vanvittig nem at lave, – og køber du din lemon curd, eller har du en på køl allerede, så kan desserten faktisk laves på under 15 minutter.
Laver du din egen lemon curd, – så tager den ca. 15 minutter at lave, og skal derefter blot køle af i køleskabet. Opskrift på lemon curd – klik her.
Cheesecake i glas og cheesecake uden husblas er en super nem og hurtig dessert, – den kan forberedes på forhånd, men den kan også lynhurtigt bikses sammen hvis der pludselig kommer uventede gæster.
Den kræver ganske få ingredienser, og så smager denne bare helt vidunderligt.
Cheesecake i glas – Cheesecake med citron i glas
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g bastognekiks
- 50 g smør
Cheesecake uden husblas
- 200 g flødeeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 citron, fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Topping
- 1 – 1 1/2 dl lemon curd – klik her for opskrift*
- Knust bastognekiks
- Evt. spiselig blomst og mynteblade
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend eller knus kiksede til en fin eller mellemfin kiksemel, og rør dem sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 sereverings glas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake uden husblas
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kikserne. *Glat evt. toppen ud med bagsiden af en varm ske.
- Hæld et par spiseskefulde lemon curd på toppen, og pynt med knust bastognekiks, lidt pynte og/eller en spiselig blomst.Laver du hjemmelavet lemon curd skal denne naturligvis køle helt af inden den hældes over desserten.
Mmmmm har givet 5 stjerner på forhånd fordi jeg er sikker på, den smager fremragende! Jeg har købt alle ingredienser, men vil bare lige høre om man kan lave den dagen før (24 timer) og sætte den på køl?
Er vild med stort set alle dine opskrifter
Kærligst Marianne
Hej Marianne
Tusind tak for din dejlige besked:)
Du kan SAGTENS lave den dagen før:)
Har selv lige spist den sidste fra køleskabet i dag, – her på 3. dagen var den stadig mega lækker:)
Kh Dianna
Så lækker og virkelig nem at lave
Super go
Hurtig at lave, og kan jo bare bruge det “smagsvariant” man nu lige har i skabet
En opskrift jeg vil komme til at bruge meget Tak.
Mvh.Bitten
Hej Bitten
Åhhh tak altså 🙂 Og lige præcis – den kan nemlig laves med utallige slags topping 🙂
Kh Dianna
Hej, tror du at man kan bruge den til op smøring af kage med fondant, og som skal fryses.
Hej Kirsten
Det tænker jeg altså sagtens du kan, – du skal blot sørge for at piske den, så ddn er fast nok – men uden at overpiske den naturligvis:)
Kh Dianna
Fantastisk dessert, som fik stor ros fra gæsterne
Kan den laves som cheesecake i en springform med denne opskrift – eller skal der mon så tilføjes husblas?
Mange hilsner, Birgitte
Hej Birgitte
Ej hvor dejligt at høre altså:)
Hvis den skal laves i form, – så vil jeg anbefale denne her opskrift på citron cheesecake:)
https://gourministeriet.dk/cheesecake-med-citron-og-hyldeblomst/
Du kan undlade hyldeblomstsaften hvis du ikke ønsker den i, og så evt. tilsætte lidt mere citronsaft og lemon curd på toppen 🙂
Bunden laver du naturligvis med bastogne – hvis du foretrækker det:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan man bruge købe curd?
Hvis ja hvordan skal den gøres blød til at hælde over.
Har prøvet nogen af dine andre opskrifter og de smagte så godt. Så tak for dem.
Vh Tine
Bare lækker
Tusind tak Anita 🙂
Kh Dianna
Hvis man laver den dagen før, kan man så vente med at komme lemoncurd på og pynte til dagen efter?
Hej Marie
Det kan man sagtens:) Og vil absolut anbefale at vente med. curd/topping til inden servering:)
Kh Dianna
Virkelig 3n lækker og nem dessert – tak for opskrift
Tusind tak for de søde ord Dorte 🙂
Kh Dianna
Hvis man nu gerne vil lave denne opskrift, men med husblas – hvordan tilføjes husblassen så til ostecremen, når der ikke er noget i opskriften som skal varmes op? Og skal cheesecaken sættes på køl natten over inden du hælder lemoncurd ovenpå?
Hej Neel
Jamen så skal du smelte husblassen og røre den sammen med cremen – men fremgangsmåden er oftest lidt anderledes.
Så jeg ville nok gå med ostecremen fra denne opskrift, og følge fremgangsmåden der: https://gourministeriet.dk/cheesecake-med-citron-lakrids-og-passionsfrugt-gele/
Og så putte lemoncurd på, når kagen har sat sit 🙂
Kh Dianna