Cheesecake med citron i glas - Cheesecake uden husblas

Cheesecake i glas – Cheesecake med citron i glas

Cheesecake i glas - Cheesecake med citron i glas
Opskrift på nem citron cheesecake i glas - cheesecake uden husblas.
Brug en købt lemon curd og lav desserten på kun 15 minutter, - eller lav en hjemmelavet lemon curd.
Cheesecake med citron i glas - Cheesecake uden husblas

Nem cheesecake i glas, – cheesecake med citron, bastogne og lemon curd.
Cheesecake uden husblas, – så nem og hurtig at lave.
Citron cheesecake i glas med krydrede bastogne kiks og syrlig lemon curd, – wow en kombination. En dessert der har en vidunderlig syre, og en blød sødme.
Denne her cheesecake er vanvittig nem at lave, – og køber du din lemon curd, eller har du en på køl allerede, så kan desserten faktisk laves på under 15 minutter.
Laver du din egen lemon curd, – så tager den ca. 15 minutter at lave, og skal derefter blot køle af i køleskabet. Opskrift på lemon curd – klik her.
Cheesecake i glas og cheesecake uden husblas er en super nem og hurtig dessert, – den kan forberedes på forhånd, men den kan også lynhurtigt bikses sammen hvis der pludselig kommer uventede gæster.
Den kræver ganske få ingredienser, og så smager denne bare helt vidunderligt.

Cheesecake med citron i glas - Cheesecake uden husblas

Cheesecake i glas – Cheesecake med citron i glas

Opskrift på nem citron cheesecake i glas – cheesecake uden husblas.
Brug en købt lemon curd og lav desserten på kun 15 minutter, – eller lav en hjemmelavet lemon curd.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 31 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cheesecake, Cheesecake med citron, cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g bastognekiks
  • 50 g smør

Cheesecake uden husblas

  • 200 g flødeeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 citron, fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend eller knus kiksede til en fin eller mellemfin kiksemel, og rør dem sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 sereverings glas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

Cheesecake uden husblas

  • Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner.
    Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kikserne.
    *Glat evt. toppen ud med bagsiden af en varm ske.
  • Hæld et par spiseskefulde lemon curd på toppen, og pynt med knust bastognekiks, lidt pynte og/eller en spiselig blomst.
    Laver du hjemmelavet lemon curd skal denne naturligvis køle helt af inden den hældes over desserten.
Cheesecake med citron i glas - Cheesecake uden husblas
Cheesecake med citron i glas – Cheesecake uden husblas

Kommentarer

  1. Marianne

    Mmmmm har givet 5 stjerner på forhånd fordi jeg er sikker på, den smager fremragende! Jeg har købt alle ingredienser, men vil bare lige høre om man kan lave den dagen før (24 timer) og sætte den på køl?
    Er vild med stort set alle dine opskrifter
    Kærligst Marianne

    • Hej Marianne

      Tusind tak for din dejlige besked:)

      Du kan SAGTENS lave den dagen før:)
      Har selv lige spist den sidste fra køleskabet i dag, – her på 3. dagen var den stadig mega lækker:)

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Så lækker og virkelig nem at lave

    • Bitten

      5 stars
      Super go
      Hurtig at lave, og kan jo bare bruge det “smagsvariant” man nu lige har i skabet
      En opskrift jeg vil komme til at bruge meget Tak.
      Mvh.Bitten

      • Hej Bitten

        Åhhh tak altså 🙂 Og lige præcis – den kan nemlig laves med utallige slags topping 🙂

        Kh Dianna

  3. Kirsten Licht-Larsen

    Hej, tror du at man kan bruge den til op smøring af kage med fondant, og som skal fryses.

    • Hej Kirsten

      Det tænker jeg altså sagtens du kan, – du skal blot sørge for at piske den, så ddn er fast nok – men uden at overpiske den naturligvis:)

      Kh Dianna

  4. Birgitte Lerbæk

    5 stars
    Fantastisk dessert, som fik stor ros fra gæsterne
    Kan den laves som cheesecake i en springform med denne opskrift – eller skal der mon så tilføjes husblas?
    Mange hilsner, Birgitte

  5. Tine Lund Johansen

    Hej Dianna
    Kan man bruge købe curd?
    Hvis ja hvordan skal den gøres blød til at hælde over.
    Har prøvet nogen af dine andre opskrifter og de smagte så godt. Så tak for dem.
    Vh Tine

  6. 5 stars
    Bare lækker

  7. Hvis man laver den dagen før, kan man så vente med at komme lemoncurd på og pynte til dagen efter?

    • Hej Marie

      Det kan man sagtens:) Og vil absolut anbefale at vente med. curd/topping til inden servering:)

      Kh Dianna

  8. Dorte Larsen

    5 stars
    Virkelig 3n lækker og nem dessert – tak for opskrift

  9. Hvis man nu gerne vil lave denne opskrift, men med husblas – hvordan tilføjes husblassen så til ostecremen, når der ikke er noget i opskriften som skal varmes op? Og skal cheesecaken sættes på køl natten over inden du hælder lemoncurd ovenpå?

4.75 from 31 votes (26 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)