Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Cheesecake med citron og hyldeblomst

Cheesecake med citron og hyldeblomst
Opskrift på frisk og lækker cheesecake med hyldeblomst, lime og pistacienødder.
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Frisk og sommerlig cheesecake med citron, hyldeblomst, hvid chokolade og pistacienødder, – en skøn kombination med en god syre/sødme, der minder og sol og sommer.
Cheesecake er super nemt at lave, – det er egentlig ventetiden der er det tidskrævende i sådan én. Lav den gerne dagen før og pynt den på selve dagen, – en skøn dessert at servere for gæster, da den kræver minimalt arbejde på selve dagen.

Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Cheesecake med citron og hyldeblomst

Opskrift på frisk og lækker cheesecake med hyldeblomst, lime og pistacienødder.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive kiks
  • 50 g

    usaltede pistacienødder

  • 125 g

    smør

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 100 g flormelis
  • 100 g

    hvid chokolade

  • 4 1/2 blade husblas
  • 1 1/2 citron, fintrevet skal og saften heraf (ca.½ dl citronsaft)
  • 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1/2 vaniljestang (eller 1 1/2 tsk vaniljesukker)

Derudover

  • Grofthakkede pistacienødder til toppen

  • Mynte og evt. lidt citronskal

  • 1 kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiksene til en fin mel.
  • Blend eller fint hak pistacienødderne, - de skal have noget struktur.
  • Bland kiksemel og pistacienødder sammen med smørret og rør det godt sammen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, - på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen. Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, - dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, - sørg for ikke at piske den for meget.
  • Mas kornene fra vaniljestangen samme med lidt flormelis.
  • Rør flødeosten sammen med den smelte chokolade, flormelis, vanilje, citron saft og skal, - og rør til ostecremen er glat.
  • Vend flødeskummen i ostecremen, - sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
  • Varm hyldeblomstsaften op i en kasserollen og sluk for blusset. Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her, - et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med hyldeblomstsaften og rør til det er fri for klumper og massen afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Vend hyldeblomst/husblas massen forsigtigt sammen med ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, - fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, - gerne natten over.
  • Pynt kagen med grofthakkede pistacienødder, mynteblade og evt. lidt citronskal.
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*