Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Cheesecake med citron og hyldeblomst

Cheesecake med citron og hyldeblomst
Opskrift på frisk og lækker cheesecake med hyldeblomst, citron og pistacienødder.
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Frisk og sommerlig cheesecake med citron, hyldeblomst, hvid chokolade og pistacienødder, – en skøn kombination med en god syre/sødme, der minder og sol og sommer.
Cheesecake er super nemt at lave, – det er egentlig ventetiden der er det tidskrævende i sådan én. Lav den gerne dagen før og pynt den på selve dagen, – en skøn dessert at servere for gæster, da den kræver minimalt arbejde på selve dagen.

Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake

Cheesecake med citron og hyldeblomst

Opskrift på frisk og lækker cheesecake med hyldeblomst, citron og pistacienødder.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.76 fra 41 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive kiks
  • 50 g

    usaltede pistacienødder

  • 125 g

    smør

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 100 g flormelis
  • 100 g

    hvid chokolade

  • 4 1/2 blade husblas
  • 1 1/2 citron, fintrevet skal og saften heraf (ca.½ dl citronsaft)
  • 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1/2 vaniljestang (eller 1 1/2 tsk vaniljesukker)

Derudover

  • Grofthakkede pistacienødder til toppen

  • Mynte og evt. lidt citronskal

  • 1 kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiksene til en fin mel.
  • Blend eller fint hak pistacienødderne, - de skal have noget struktur.
  • Bland kiksemel og pistacienødder sammen med smørret og rør det godt sammen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, - på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen. Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, - dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, - sørg for ikke at piske den for meget.
  • Mas kornene fra vaniljestangen samme med lidt flormelis.
  • Rør flødeosten sammen med den smelte chokolade, flormelis, vanilje, citron saft og skal, - og rør til ostecremen er glat.
  • Vend flødeskummen i ostecremen, - sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
  • Varm hyldeblomstsaften op i en kasserollen og sluk for blusset. Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her, - et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med hyldeblomstsaften og rør til det er fri for klumper og massen afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Vend hyldeblomst/husblas massen forsigtigt sammen med ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, - fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, - gerne natten over.
  • Pynt kagen med grofthakkede pistacienødder, mynteblade og evt. lidt citronskal.
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst - Opskrift på citron cheesecake
Cheesecake med citron og hyldeblomst – Opskrift på citron cheesecake

Kommentarer

  1. Hvor meget vil du opskalere opskriften hvis du bruge en kageform på 28cm?

    • He Nanna
      Jeg tænker du skal lave 1 1/2 portion til en form på 28 cm, – det burde kunne gøre det 🙂

      Kh Dianna

  2. Charlotte

    Kan den fryses?

    • Hej Charlotte
      Jeg har ikke selv prøvet, men flere af mine følgere har frosset mine cheesecakes uden problemer 🙂

      Dbh Dianna

  3. Hej, kan jeg undværer den hvide chokolade i ostecremen?

    • Hej Emma

      Det kan du sagtens undlade 🙂 Du behøver ikke at ændre i de andre mængder der er tilsat 🙂

      Dbh Dianna

  4. Hej
    Er der noget man kan bruge i stedet for kageplast når du gør springformen klar?

    • Hej Sofia

      Altså kageplast giver klart den skarpeste kant, men ellers kan du også klippe et stykke bagepapir til, og beklæde kanten med det 🙂

      Kh Dianna

  5. Anonym

    5 stars
    Så lækker

  6. Anonym

    Kan man hælde glaze over kagen?

    • Hejsa

      Det tænker jeg bestemt du kan 🙂
      Har aldrig arbejdet med glaze selv, endnu – men det skal jeg helt klart en dag 🙂

      Kh Dianna

  7. Anonym

    Kan Chessecaken laves i glas, som portionanretning? Hvis ja, skal der så justeret i mængden til 6 personer?

    • Hejsa

      Det kan den sagtens ja 🙂
      Du kan justere antal personer på knappen hvor der står 8 personer.
      Klik på 8-tallet og scroll til det antal personer du ønsker 🙂

      Kh Dianna

  8. Julie Augusta

    Kan man bruge lime i stedet for citron mon?

  9. Ann Storbank Andersen

    Kan man bruge saltede pistacienødder?

4.76 from 41 votes (40 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)