Den du ved nok cheesecake, – en ny fortolkning af den klassiske bradepandekage Den du ved nok kage.
Vi er vilde med Den du ved nok kagen herhjemme, og sidst jeg lavede den, kom jeg lyn hurtigt på den geniale idé, synes jeg selv;-), at lave den som en cheesecake. Jeg elsker jo cheesecake.
Jeg kan se, at denne er den første af sin slags, – den første “Den du ved nok cheesecake” på nettet, – så jeg håber I vil tage godt imod den 🙂
Cheesecake a la Den du ved nok kage er, ligesom bradepandekagen, fyld med chokolade, kaffe og kokos. Bunden er lavet med bl.a. kiks, kokosmel og en smule kaffe, – og ostecremen er fyldt med chokolade og kaffe.
Den smager helt fantastisk, – intens, fyldig og bare drøn lækker. Alle smagene fra den klassiske bradepandekage er der, og du vil fornemme en dyb chokolade smag, knasende kokos i bunden og et strejf at kaffe for hver mundfuld, – mmmmm, den er lækker.
Den du ved nok moussekage
Bryder du dig ikke om cheesecake, eller oste-delen, – så kan du nemt lave den til en mousse version ved at skifte flødeost ud med græsk yoghurt:)
Jeg bryder mig ikke om kaffe – kan jeg erstatte kaffen med noget andet?
Ja det kan du sagtens, – og her vil jeg anbefale friskpresset appelsinsaft. Appelsin går perfekt sammen med de øvrige ingredienser, – og tilsætter du samtidig fintrevet skal af en appelsin, så sidder den altså lige i skabet:)
Prøv også min opskrift på drømmekage med appelsin, – find den her.
Cheesecake a la Den du ved nok kage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 130 g digestive
- 100 g kokosmel
- 125 g smør
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 2 spsk stærk kaffe
- 1 tsk vaniljesukker
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 3 1/2 dl piskefløde
- 150 g chokolade 60-70%
- 100 g flormelis
- 1/2 dl stærk kaffe, måske 1-2 spsk mere
- 4 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Chokoladespåner og kokosflager
- Evt. chokolade kugler og spislige blomster
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en lille gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kiks til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør, vaniljesukker, kakaopulver, brunfarin, kokosmel og kaffe.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl, og lad den hvile i mens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og rør det sammen med den varme friskbryggede kaffe.Ønsker du den knap så intens i chokoladesmagen, kan du bruge chokolade 55%
- Pisk fløden til en blød flødeskum.
- Rør flødeosten sammen med flormelis, – brug evt. en håndmixer så du sørger for der ikke er nogle klumper i, og pisk derefter chokoladen og kaffen ind i cremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen, – og vend derefter flødeskumme i ostecremen af et par omgange.*Smag til om du ønsker en smule mere kaffesmag, – ostecremen kan godt rummen et par spiseskefulde mere uden det går ud over kagens fasthed.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank forsigtigt spækbrættet med formen ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
- Inden servering befries kagen fra form og kageplast, og du kan nu pynte din "Den du ved nok cheesecake" som du foretrækker.
Hvis den smager af kaffe, så er det no go
Hej Charlotte
Den smager mildt af kaffe, – men prøv at erstatte med friskpresset appelsinsaft og fintrevet skal af en appelsin, det smager fantastisk:)
Dbh Dianna
Hej Dianna
Hvor lang tid kan den holde sig?
Kan man lave den onsdag når den først skal bruges fredag? Og kan resterne så stadig spises lørdag
Hej Mette
Det kan du sagtens gøre:)
Så længe alle ingredienserne kan holde sig til længere end lørdag, så er det ingen problemer:)
Kh Dianna
Kan den fryses?
Hej
Ja du kan sagtens fryse kagen 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Min datter er allergisk overfor æg, så cheesecake er et kæmpe hit herhjemme! ❤️
Til sin fødselsdag ønsker hun sig en med chokoladesmag, så den her er oplagt. Desværre kan hun heller ikke tåle kokos – er der mon noget, vi kan erstatte kokosmelet med, tror du?
Mvh. Maria
Hej kan man bruge andet end kaffe og appelsinsaft?
Hej Anja
Ja det tænker jeg sagtens 🙂
Kaffen gør den jo lidt “tungere”, appelsinsaften lidt “lettere” – men du kan også lave den med kakao tænker jeg, måskeogså med passion? Har ikke prøvet – men tænker godt smagene kan noget sammen 🙂
Kh Dianna