Opskrift på Den du ved nok cheesecake - En cheesecake inspireret af den du ved nok kage
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Cheesecake, Den du ved nok kage
Samlet tid 6 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Kiksebund
130gdigestive
100gkokosmel
125gsmør
2spskbrun farin
2spskusødet kakaopulver
2spskstærk kaffe
1tskvaniljesukker
Ostecreme
200gflødeost
3 1/2dlpiskefløde
150gchokolade 60-70%
100gflormelis
1/2dlstærk kaffe, måske 1-2 spsk mere
4blade husblas
Derudover
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Chokoladespåner og kokosflager
Evt. chokolade kugler og spislige blomster
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en lille gryde, og fjern den fra blusset.
Blend kiks til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør, vaniljesukker, kakaopulver, brunfarin, kokosmel og kaffe.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl, og lad den hvile i mens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og rør det sammen med den varme friskbryggede kaffe.Ønsker du den knap så intens i chokoladesmagen, kan du bruge chokolade 55%
Pisk fløden til en blød flødeskum.
Rør flødeosten sammen med flormelis, - brug evt. en håndmixer så du sørger for der ikke er nogle klumper i, og pisk derefter chokoladen og kaffen ind i cremen.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen, - og vend derefter flødeskumme i ostecremen af et par omgange.*Smag til om du ønsker en smule mere kaffesmag, - ostecremen kan godt rummen et par spiseskefulde mere uden det går ud over kagens fasthed.
Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank forsigtigt spækbrættet med formen ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
Inden servering befries kagen fra form og kageplast, og du kan nu pynte din "Den du ved nok cheesecake" som du foretrækker.