Champagne cheesecake med marcipan - Opskrift på cheesecake med champagne

Champagne cheesecake med marcipan

Champagne cheesecake med marcipan
Opskrift på lækker champagne cheesecake med marcipan og chokolade, - perfekt nytårs dessert eller en anden festlig lejlighed.
Champagne cheesecake med marcipan - Opskrift på cheesecake med champagne

Festlig og mega lækker champagne cheesecake, – perfekt som nytårsdessert, årets nytårskage eller til en anden festlig lejlighed.
Denne champagne cheesecake er lavet med marcipan i kiksebunden, og er derudover toppet med chokolade spåner, – ingredienser der går perfekt med champagnen, og som giver den skønneste smag.
Når du tager en bid vil du først opleve smagen af champagne, der derefter bliver overtaget af marcipan og til sidst chokoladen, – den smager møg lækkert altså.
Jeg vil anbefale at du bruger en demi sec champagne eller cava, simplethen for at den ikke bliver for tør, – men heller ikke for sød.
Ønsker du kagen uden alkohol kan du koge alkoholen ud af champagnen, – det beskriver jeg i opskriften.

Årets nytårsdessert
Mangler du inspiration til årets nytårskage, – så har jeg et par gode idéer.
Udover denne Champagne Cheesecake, – så prøv at tage et kig på disse også:
Irish coffee cheesecake – klik her
Aperol Spritz cheesecake – klik her
Brombær cheesecake – klik her
White Russian cheesecake – klik her
Chokolade cheesecake med appelsin og disaronno – klik her
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt – klik her
Espresso martini cheesecake – klik her
Risalamande cheesecake med kirsebærgelé – klik her

Champagne cheesecake med marcipan - Opskrift på cheesecake med champagne

Champagne cheesecake med marcipan

Opskrift på lækker champagne cheesecake med marcipan og chokolade, – perfekt nytårs dessert eller en anden festlig lejlighed.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.56 fra 61 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Champagne, Cheesecake, Fest, Festlig dessert, Festlig kage, Nytår, Nytårs dessert, Nytårskage
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund med marcipan

  • 200 g digestive eller havrekiks
  • 130 g marcipan, groftrevet
  • 50 g mandler (kan undlades)
  • 100 g smør

Champagne cheesecake

  • 200 g flødeost, ikke light
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 1 1/2 dl champagne eller cava – demi sec
  • 100 g flormelis
  • 5 1/2 blade husblas

Topping til champagne cheesecake

  • Chokoladespåner
  • Chokolade kugler – jeg bruger Special Moments
  • Guldflager
  • Evt. jordbær ved siden af

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund med marcipan

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og mandler til en fin mel, og bland dem godt sammen med smørret og marcipanen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
    Bruger du en kagering, stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
    *Du kan mase den med en ske eller bagsiden af et glas.

Champagne cheesecake

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – den må endelig ikke blive overpisket.
  • Rør flødeost og creme fraiche sammen i en anden skål til den er fri for klumper.
  • Drys derefter flormelis i, gerne gennem en sigte så der ingen klumper er i, – og rør det godt sammen til ostecremen er fri for klumper.
  • Tilsæt champagnen, og rør igen til ostecremen er fri for klumper.
    *Ønsker du kagen uden alkohol, koger du blot alkoholen ud af champagnen i 3-4 minutter. Sørg for at der er 1 1/2 dl når den er kogt, så måske du skal tilsætte en smule mere. Lad den køle helt af inden den tilsættes.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
  • Vend derefter flødeskummen i ostecremen af et par omgange, gør det med bløde bevægelser, – så du beholder så meget luft i cremen som muligt.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.

Champagne cheesecake med marcipan

  • Inden servering pyntes kagen med chokolade spåner, chokolade kugler og guldflager.
    *Bemærk at chokolade kuglerne overflade smelter en smule hvis de kommer på køl, så vent med dem til kagen skal serveres.
  • Ønsker du at køre kagen klar tidligere på dagen kan du sagtnen gøre det.
    Tag den evt. ud af formen allerede om morgenen, og sæt den klar på det fad den skal serveres på. Du kan også drysse med chokoladeflager allerede der, – men vent med pynt der evt. kan "smelte" i overfladen.
    Jeg vil ikke anbefale at dække kagen til med film når den er kommet ud af formen, så kan du ødelægge kanterne. Sørg hellere for at dække andre fødevarer til, så de ikke afgiver smag til champagne cheesecaken.
Champagne cheesecake med marcipan - Opskrift på cheesecake med champagne
Champagne cheesecake med marcipan – Opskrift på cheesecake med champagne

Kommentarer

  1. Hej kan champagner cheesecake fryses. Dbh bente

  2. Louise Hyldig

    Hej Dianna
    Hvor lang tid før skal den tages op efter nedfrysning?
    Dbh. Louise.

    • Hej Louise

      Jeg vil tage den op dage før den skal serveres 🙂

      Kh Dianna

    • 2 stars
      Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men der kom stadig husblas klumper.. Smagen er dog fin. Håber den er ok efter at have været på køl. Btw obs på at video og anvisning ikke passer sammen ift. Flødeskum.

      • Hej Sara

        Godt spottet med videoen:) Jeg har efterfølgende lavet om, så flødeskummen først vendes i til sidst, – da jeg synes det gør det nemmere at styre husblassen:)

        Ærgerligt den er klumpet for dig:( Det har jeg ikke selv oplevet<3

        Er sikker på den smager dejligt alligevel:)

        Kh Dianna

  3. Vil man kunne komme et lag gele på øverst i stedet for chokoladespåner? I så fald, har du så et godt forslag til, hvilken slags gele, det kan være?
    Glæder mig til at lave den til nytår!

    • Hej Laura

      Det kan du sagtens gøre:)
      Jeg har selv haft lavet den med champagnegelé, det var vildt lækkert:)
      2 1/2 dl champagne til 4 1/2 blade husblas:)
      Og ellers tænker jeg en jordbærgelé vil gøre sig virkelig godt med de andre smage:)

      Jeg har også haft toppet den med champagnegelé og friske jordbær, mega lækkert:)

      Kh Dianna

  4. Louise Hyldig

    Tak for svar
    Hvad er fremgangsmåden hvis man vælger at toppe den med champagnegelé og kan den i så fald stadig fryses? Bh. Louise.

  5. Hvor kold skal husblassen med lidt ostecreme være, før den blandes med den resterende ostecreme?

    • hej Nina

      Den skal bare være sådan lun, det gør ikke noget du kan mærke en smule varme, – men den må ikke være sådan varm varm. Men blander du den med et par skefulde ostecreme, så er den præcis som den skal være 🙂

      Kh Dianna

  6. Kan man bruge mandelmel i stedet for at blende mandler? For lige nu ved jeg ikke hvordan jeg skal lave mandlerne til fin mel 🙂

    Og kan man muligvis lave et lag med smeltet chokolade mellem kiksebunden og cheesecremen?

    • Hej Anna

      Du kan sagtens bruge mandelmel i stedet for:)

      Og ja, sagten, – du skal blot lade det tørre helt inden du topper med ostecremen:)

      Dbh Dianna

  7. Bo Kristensen

    1 star
    Jeg følger mange af dine opskrifter, men denne der må der være en fejl i.
    2 gange har jeg lavet ostecremen og den klumper sindsygt hvergang der kommes husblas – også selv om det er fint koldt.

    Det må kunne gøres nemmere med en anden teknik. Dette dur hvert fald ikke.
    Det blev lige til skraldespanden.

    • Hej Bo

      Sikken en skam, jeg har selv lige lavet den i dag, uden problemer.
      Men, – prøv, næste gang, at vende flødeskummen i tid sidst, – måske volumen er for stor til at man hurtig nok får rørt husblassen ud i cremen.
      Jeg har rettet det i opskriften.
      Beklager din uheldige oplevelse.

      Dbh Dianna

  8. Jens Kristian

    Har samme oplevelse som Bo og er faktisk på 4 forsøg. Har før brugt husblas uden store problemer, så var selv kommet frem til at volumen var problemet.

    • Hej Jens Kristian

      Ja lige præcis, derfor har jeg rettet det i opskriften, – for så burde det i hvert fald ikke drille.

      Har selv lavet ualmindelig mange cheesecakes med husblas uden at opleve problemer, og altså også denne – men nu er det i hvert fald rettet:)

      Rigtig godt nytår:)

      Dbh Dianna

  9. Pernille

    Hej Dianna
    Hvis jeg skal lave den til 13 mennesker vil jeg så evt kunne doble op og bruge en større springform (jeg har en på ca 25 cm)?
    Mvh Pernille

    • Hej Pernille

      Jeg ville lave 1 1/2 portion, – det burde passe perfekt til den form, og tænker det er rigeligt til 13 personer:)

      Kh Dianna

  10. Louise Hyldig

    Hvad er fremgangsmåden hvis man vælger at toppe den med champagnegelé og kan den i så fald stadig fryses? 🙂 Vh. Louise.

  11. Katja Nielsen

    Jeg har i dag lavet den – og jeg fik også den uheldige oplevelse med, at husblassen klumpede. Den var lillefinger varm, men ostecremen var køligere. Jeg valgte at si cremen for klumper og tog de 4 ½ blade husblas, jeg havde tilbage. Derpå varmede jeg det op igen, men denne gang skyndte jeg mig at putte husblassen over i en skål for at sænke temperaturen. Så brugte jeg ti min på forsigtigt at blande ostecremen i – 8-10 små skeer og langsomt, mens jeg holdt øje med begge temperaturer i husblascreme og ostecreme. Da det var lige køligt, puttede jeg husblassen over i ostecremen – denne gang kom der ingen klumper. Det ser ud som om, den sætter sig fint. Dette er ment som et tip til andre der oplever de klumper. Den kan godt reddes 🙂

    • Hej Katja

      Ej en skam husblassen drillede dig, – men hvor er det godt du fik den reddet 🙂

      Rigtig godt nytår 🙂

      Kh Dianna

  12. Malene

    Jeg er så spændt! Kagen er i køleskabet og skal naturligvis på bordet i aften.
    Jeg er igang med at lave champagnegele for 2. gang, men den VIL ikke stivne?!: 2 ½ dl champagne og 2 ½ husblas som du skriver i kommentaren højere oppe!
    Hvad overser jeg?

    • Hej Malene

      Håber I lide den:)

      Arh shit, sorry – det er 4 1/2 blade husblas til 2 1/2 dl champagne.
      Det mp du virkelig undskylde, – tastefejl:(

      Kh Dianna

Skriv et svar til Bo Kristensen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)