Festlig og mega lækker champagne cheesecake, – perfekt som nytårsdessert, årets nytårskage eller til en anden festlig lejlighed.
Denne champagne cheesecake er lavet med marcipan i kiksebunden, og er derudover toppet med chokolade spåner, – ingredienser der går perfekt med champagnen, og som giver den skønneste smag.
Når du tager en bid vil du først opleve smagen af champagne, der derefter bliver overtaget af marcipan og til sidst chokoladen, – den smager møg lækkert altså.
Jeg vil anbefale at du bruger en demi sec champagne eller cava, simplethen for at den ikke bliver for tør, – men heller ikke for sød.
Ønsker du kagen uden alkohol kan du koge alkoholen ud af champagnen, – det beskriver jeg i opskriften.
Årets nytårsdessert
Mangler du inspiration til årets nytårskage, – så har jeg et par gode idéer.
Udover denne Champagne Cheesecake, – så prøv at tage et kig på disse også:
Irish coffee cheesecake – klik her
Aperol Spritz cheesecake – klik her
Brombær cheesecake – klik her
White Russian cheesecake – klik her
Chokolade cheesecake med appelsin og disaronno – klik her
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt – klik her
Espresso martini cheesecake – klik her
Risalamande cheesecake med kirsebærgelé – klik her
Champagne cheesecake med marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund med marcipan
- 200 g digestive eller havrekiks
- 130 g marcipan, groftrevet
- 50 g mandler (kan undlades)
- 100 g smør
Champagne cheesecake
- 200 g flødeost, ikke light
- 2 1/2 dl piskefløde
- 150 g creme fraiche eller græsk yoghurt
- 1 1/2 dl champagne eller cava – demi sec
- 100 g flormelis
- 5 1/2 blade husblas
Topping til champagne cheesecake
- Chokoladespåner
- Chokolade kugler – jeg bruger Special Moments
- Guldflager
- Evt. jordbær ved siden af
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund med marcipan
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og mandler til en fin mel, og bland dem godt sammen med smørret og marcipanen.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruger du en kagering, stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.*Du kan mase den med en ske eller bagsiden af et glas.
Champagne cheesecake
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk fløden til en blød flødeskum – den må endelig ikke blive overpisket.
- Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en anden skål til den er fri for klumper.
- Tilsæt champagnen, og rør igen til ostecremen er fri for klumper.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus. Det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og er let afkølet.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen, og vend derefter flødeskummen i cremen.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og glat evt. cremen ud med en ske, hvis der er behov for det.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
Champagne cheesecake med marcipan
- Inden servering pyntes kagen med chokolade spåner, chokolade kugler og guldflager.*Bemærk at chokolade kuglerne overflade smelter en smule hvis de kommer på køl, så vent med dem til kagen skal serveres.
- Ønsker du at køre kagen klar tidligere på dagen kan du sagtnen gøre det. Tag den evt. ud af formen allerede om morgenen, og sæt den klar på det fad den skal serveres på. Du kan også drysse med chokoladeflager allerede der, – men vent med pynt der evt. kan "smelte" i overfladen.Jeg vil ikke anbefale at dække kagen til med film når den er kommet ud af formen, så kan du ødelægge kanterne. Sørg hellere for at dække andre fødevarer til, så de ikke afgiver smag til champagne cheesecaken.
Hej kan champagner cheesecake fryses. Dbh bente
Hej Bente
Det kan du tro den kan 🙂
Dbh Dianna
Kan jeg tilføje citron i stedet for champagne – måske mindre ?
Hej Helle
Så synes jeg du skal søge på citron cheesecake på min hjemmeside, og bruge én af de opskrifter i stedet for 🙂
Evt. den der hedder påske cheesecake, men så undlade den gule frugtfarve 🙂
Kh Dianna
Bruger du 18% cremefraiche?
Mvh
Charlotte
Hej Charlotte
Ja jeg bruger 18% creme fraiche – alternativt græsk yoghurt med 10% 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvor lang tid før skal den tages op efter nedfrysning?
Dbh. Louise.
Hej Louise
Jeg vil tage den op dage før den skal serveres 🙂
Kh Dianna
Hej Sara
Godt spottet med videoen:) Jeg har efterfølgende lavet om, så flødeskummen først vendes i til sidst, – da jeg synes det gør det nemmere at styre husblassen:)
Ærgerligt den er klumpet for dig:( Det har jeg ikke selv oplevet<3
Er sikker på den smager dejligt alligevel:)
Kh Dianna
Vil man kunne komme et lag gele på øverst i stedet for chokoladespåner? I så fald, har du så et godt forslag til, hvilken slags gele, det kan være?
Glæder mig til at lave den til nytår!
Hej Laura
Det kan du sagtens gøre:)
Jeg har selv haft lavet den med champagnegelé, det var vildt lækkert:)
2 1/2 dl champagne til 4 1/2 blade husblas:)
Og ellers tænker jeg en jordbærgelé vil gøre sig virkelig godt med de andre smage:)
Jeg har også haft toppet den med champagnegelé og friske jordbær, mega lækkert:)
Kh Dianna
Tak for svar
Hvad er fremgangsmåden hvis man vælger at toppe den med champagnegelé og kan den i så fald stadig fryses? Bh. Louise.
Hvor kold skal husblassen med lidt ostecreme være, før den blandes med den resterende ostecreme?
hej Nina
Den skal bare være sådan lun, det gør ikke noget du kan mærke en smule varme, – men den må ikke være sådan varm varm. Men blander du den med et par skefulde ostecreme, så er den præcis som den skal være 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge mandelmel i stedet for at blende mandler? For lige nu ved jeg ikke hvordan jeg skal lave mandlerne til fin mel 🙂
Og kan man muligvis lave et lag med smeltet chokolade mellem kiksebunden og cheesecremen?
Hej Anna
Du kan sagtens bruge mandelmel i stedet for:)
Og ja, sagten, – du skal blot lade det tørre helt inden du topper med ostecremen:)
Dbh Dianna
Hej Bo
Sikken en skam, jeg har selv lige lavet den i dag, uden problemer.
Men, – prøv, næste gang, at vende flødeskummen i tid sidst, – måske volumen er for stor til at man hurtig nok får rørt husblassen ud i cremen.
Jeg har rettet det i opskriften.
Beklager din uheldige oplevelse.
Dbh Dianna
Hej Jens Kristian
Ja lige præcis, derfor har jeg rettet det i opskriften, – for så burde det i hvert fald ikke drille.
Har selv lavet ualmindelig mange cheesecakes med husblas uden at opleve problemer, og altså også denne – men nu er det i hvert fald rettet:)
Rigtig godt nytår:)
Dbh Dianna
Hej
Jeg har lavet mange ikke-bagte cheesecakes, men jeg har aldrig brugt husblas. Hvorfor er det nødvendigt her? Er det pga. selve champagnen, altså den ekstra væde?
Hej Kat
Ja hvis du ikke anvender husblas vil cremen ikke sætte sig desværre:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvis jeg skal lave den til 13 mennesker vil jeg så evt kunne doble op og bruge en større springform (jeg har en på ca 25 cm)?
Mvh Pernille
Hej Pernille
Jeg ville lave 1 1/2 portion, – det burde passe perfekt til den form, og tænker det er rigeligt til 13 personer:)
Kh Dianna
Hvad er fremgangsmåden hvis man vælger at toppe den med champagnegelé og kan den i så fald stadig fryses? 🙂 Vh. Louise.
Jeg har i dag lavet den – og jeg fik også den uheldige oplevelse med, at husblassen klumpede. Den var lillefinger varm, men ostecremen var køligere. Jeg valgte at si cremen for klumper og tog de 4 ½ blade husblas, jeg havde tilbage. Derpå varmede jeg det op igen, men denne gang skyndte jeg mig at putte husblassen over i en skål for at sænke temperaturen. Så brugte jeg ti min på forsigtigt at blande ostecremen i – 8-10 små skeer og langsomt, mens jeg holdt øje med begge temperaturer i husblascreme og ostecreme. Da det var lige køligt, puttede jeg husblassen over i ostecremen – denne gang kom der ingen klumper. Det ser ud som om, den sætter sig fint. Dette er ment som et tip til andre der oplever de klumper. Den kan godt reddes 🙂
Hej Katja
Ej en skam husblassen drillede dig, – men hvor er det godt du fik den reddet 🙂
Rigtig godt nytår 🙂
Kh Dianna
Jeg er så spændt! Kagen er i køleskabet og skal naturligvis på bordet i aften.
Jeg er igang med at lave champagnegele for 2. gang, men den VIL ikke stivne?!: 2 ½ dl champagne og 2 ½ husblas som du skriver i kommentaren højere oppe!
Hvad overser jeg?
Hej Malene
Håber I lide den:)
Arh shit, sorry – det er 4 1/2 blade husblas til 2 1/2 dl champagne.
Det må du virkelig undskylde, – tastefejl:(
Kh Dianna
Hej Diana, du nævner i opskriften, at man kan koge alkoholen ud af champagnen? Giver du den et kort opkog eller hvordan?
Bh Charlotte
Hej Charlotte
For at koge alkohol ud, skal den koge i ca. 5 minutter – så du får brugt for lidt ekstra, så du ender med samme mængde, som hvis den ikke koges.
Men vær opmærksom på at alkoholen aldrig helt vil fordampe, der kan være meget små mængder tilbage – blot til info 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvilken champagne vil du anbefale til gelen?
Det er min første cheesecake, så jeg vil lige prøve at lave den i den. Nogle tips husblas? Jeg har ikke arbejdet med det før og er ret nervøs for det
Venlig hilsen
Anna
Hej Anne
Det er lidt hvad man er til:) Personligt er jeg til tør champagne – men brug det du foretrækker:)
Hvis du gør som i opskriften, altså rører lidt oste cremen i den smeltede husblas så du langsomt køler den ned til den er lillefinger varm, så burde den absolut ikke klumpe for dig:)
Det er bare at springe ud i det:)
God fornøjelse:)
Kh Dianna