Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake

Espresso Martini cheesecake

Espresso Martini cheesecake
Opskrift på den lækreste Espresso Martini cheesecake, - lavet med espresso, kahlua og vodka.
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake

Fuldstændig fantastisk cheesecake til alle der elsker Espresso Martini, – lavet med espresso, kahlua og vodka.
Kagen er bygget op med en sprød kiksebund med mørk chokolade, derefter er den toppet med 2 forskellige ostecremer. Først den mørke del som er med espresso og kahlua, og derefter det tyndere hvide lag som er med vodka.
Kagen smager ustyrlig godt, og den er altså ikke for børn – så skal du i hvert fald brænde alkoholen af først, det gør jeg altså ikke her 😉
Super nem at lave og kan med fordel laves dagen i forvejen, – skål i Espresso Martini cheesecake.

Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake

Espresso Martini cheesecake

Opskrift på den lækreste Espresso Martini cheesecake, – lavet med espresso, kahlua og vodka.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 220 g havrekiks
  • 40 g hasselnødder, gerne bagte
  • 125 g smør
  • 70 g mørk chokolade, grofthakket

Espresso/kahlua ostecreme

  • 180 g flødeost
  • 1 3/4 dl piskefløde
  • 3/4 dl espresso
  • 3/4 dl kahlua
  • 75 g flormelis
  • 4 blade husblas

Vodka ostecreme

  • 85 g flødeost
  • 1 dl piskefløde
  • 35 g flormelis
  • 1/2 dl vodka
  • 1 1/2 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Evt. chokolade spæner eller kaffebønner til pynt

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiks og nødder til en fin mel.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Rør kikse/nøddemel og chokoladen ud heri, til chokoladen er smeltet og du har en ensartet kiksemasse.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
  • Stil på køl og lad den hvile mens det første lag ostecreme laves.

Espresso/kahlua ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Rør flødeost og flormelis sammen, og rør derefter kahlua i lidt ad gangen. Rør til du har en ensartet creme.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum og vend den i ostecremen.
  • Varm espressoen op i en lille kasserolle og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i espressoen, og rør til det der er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Vend espressoen i ostecremen og rør den forsigtigt til den er helt fin og glat.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer inden den toppes med det sidste lag.

Vodka ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Rør flødeost og flormelis sammen, og rør derefter vodkaen i lidt af et par omgange. Rør til du har en ensartet creme.
  • Pisk 3/4 dl af fløden til en blød flødeskum, – den sidste 1/4 dl hældes i en lille kasserolle, – den skal du bruge til at varme op og røre husblassen ud i.
  • Vend flødeskummen i ostecremen.
  • Varm den sidste 1/4 dl piskefløde i en lille kasserolle, – den skal ikke koge, bare varmes til den ryger en smule.
  • Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud i den varme fløde, og vend derefter et par skuefulde ostecreme heri for at køle massen af.
  • Vend husblasmassen i ostecremen og rør til du har en ensartet creme.
  • Hæld ostecremen over kagen, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt den tilbage på køl i ca. 2-3 timer, og gerne natten over.
  • Server kagen evt. toppet med chokoladespåner eller pyntet med kaffebønner.
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake - Opskrift på kaffe cheesecake
Espresso Martini cheesecake – Opskrift på kaffe cheesecake

Kommentarer

  1. caroline

    Kan man undlade vodka? Skal det så erstattes med noget? 🙂

    • Hej Caroline

      Det kan du sagt, så kan du erstatte med 1/2 dl ekstra piskefløde:) Du nøjes blot med at varme den mængde op som beskrevet i opskriften:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hvor længe før kan man lave den?

    • Hej Dorte

      Du kan sagtens lave den et par dage før 🙂 Du skal blot vente med at tage kagen ud af formen til den dag den skal serveres 🙂

      Dbh Dianna

  3. Kan kagen fryses?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)