Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør

Chokolade cheesecake med appelsin og Disaronno

Chokolade cheesecake med appelsin og Disaronno
Opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade, appelsin og mandellikør.
Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør

Reklame for Disaronno // Lækker bløde og cremet cheesecake med chokolade, appelsin og mandellikør fra Disaronno. En ny favorit herhjemme, wow den smager godt.
Den bitter søde smag af mandler og et strejf af alkohol, blandet med chokolade og en snert af appelsin – det går smagsmæssigt op i en højere enhed 😉
Kagen indeholder naturligt en smule alkohol, det er virkelig ikke meget, – men ønske kagen uden, kan du varme mandellikøren, og opløse husblas bladene i denne i stedet for i appelsinsaften.

Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør

Chokolade cheesecake med appelsin og Disaronno

Opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade, appelsin og mandellikør.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestivekiks
  • 125 g smør
  • 80 g mørk chokolade, grofthakket – 70%
  • 70 g mandler

Chokolade ostecreme

  • 250 g flødeost – ikke light
  • 3 dl piskefløde
  • 150 g mælkechokolade
  • 50 g mørk chokolade, 70%
  • 100 g flormelis
  • 1 appelsin, fintrevet skal og saften heraf – ca. 1/2 dl appelsinsaft
  • 1/2 dl Disaronno
  • 3 1/2 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Chokoladespåner
  • Chokoladekugler – disser er fra Special Moments
  • Guldflager

Sådan gør du

Kiksebund

  • Rist mandlerne på en tør pande til de afgiver aroma og lad dem derefter køle af.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks til en fin mel og tilsæt mandlerne. Blend igen, til mandlerne er grofthakkede, – ikke for store stykker og ikke for små.
  • Rør kikse/nøddeblandingen sammen med smørret, og rør derefter chokoladen i til den smelter og du har en ensartet masse.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
  • Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Chokolade ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum.
  • Rør flødeosten sammen med den smeltede chokolade, appelsinskal, flormelis og Disaronno. Rør til ostecremen er helt glat og uden klumper.
  • Vend flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
  • Varm appelsinsaften i kasserollen, – uden at den koger. Sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune appelsin/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
  • Vend den afkølede appelsin/husblasmasse i ostecremen, og rør den forsigtigt til den er fin glat.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
  • Inden servering pyntes kagen med chokoladespåner, chokoladekugler og guldflager.
Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake – Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake – Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake – Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake - Opskrift med appelsin og mandellikør
Chokolade cheesecake – Opskrift med appelsin og mandellikør

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Den er fuldkommen fantastisk

  2. Josephine

    Kan man bruge noget i stedet for mandellikør?

    • Hej Josephine

      Det kan du sagtens ja 🙂
      Prøv med f.eks. cointreau eller grand Marnier – det passer utrolig godt til både chokoladen og appelsinen i kagen 🙂

      Kh Dianna

  3. Birgitte

    5 stars
    Lavede denne som dessert til nytår (med Grand Marnier) . Den blæste alle bagover. Gav den lidt ekstra chokolade i bunden. Det fungerede.

    • Hej Birgitte

      Hvor gør det mig glad at høre, tusind tak for din besked – og fif med Grand Marnier:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)