Reklame for Disaronno // Lækker bløde og cremet cheesecake med chokolade, appelsin og mandellikør fra Disaronno. En ny favorit herhjemme, wow den smager godt.
Den bitter søde smag af mandler og et strejf af alkohol, blandet med chokolade og en snert af appelsin – det går smagsmæssigt op i en højere enhed 😉
Kagen indeholder naturligt en smule alkohol, det er virkelig ikke meget, – men ønske kagen uden, kan du varme mandellikøren, og opløse husblas bladene i denne i stedet for i appelsinsaften.
Chokolade cheesecake med appelsin og Disaronno
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g digestivekiks
- 125 g smør
- 80 g mørk chokolade, grofthakket – 70%
- 70 g mandler
Chokolade ostecreme
- 250 g flødeost – ikke light
- 3 dl piskefløde
- 150 g mælkechokolade
- 50 g mørk chokolade, 70%
- 100 g flormelis
- 1 appelsin, fintrevet skal og saften heraf – ca. 1/2 dl appelsinsaft
- 1/2 dl Disaronno
- 3 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Chokoladespåner
- Chokoladekugler – disser er fra Special Moments
- Guldflager
Sådan gør du
Kiksebund
- Rist mandlerne på en tør pande til de afgiver aroma og lad dem derefter køle af.
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks til en fin mel og tilsæt mandlerne. Blend igen, til mandlerne er grofthakkede, – ikke for store stykker og ikke for små.
- Rør kikse/nøddeblandingen sammen med smørret, og rør derefter chokoladen i til den smelter og du har en ensartet masse.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
- Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Chokolade ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
- Pisk fløden til en blød flødeskum.
- Rør flødeosten sammen med den smeltede chokolade, appelsinskal, flormelis og Disaronno. Rør til ostecremen er helt glat og uden klumper.
- Vend flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
- Varm appelsinsaften i kasserollen, – uden at den koger. Sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
- Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune appelsin/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
- Vend den afkølede appelsin/husblasmasse i ostecremen, og rør den forsigtigt til den er fin glat.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
- Inden servering pyntes kagen med chokoladespåner, chokoladekugler og guldflager.
Den er fuldkommen fantastisk
Tusind tusind tak altså 🙂
Kan man bruge noget i stedet for mandellikør?
Hej Josephine
Det kan du sagtens ja 🙂
Prøv med f.eks. cointreau eller grand Marnier – det passer utrolig godt til både chokoladen og appelsinen i kagen 🙂
Kh Dianna
Lavede denne som dessert til nytår (med Grand Marnier) . Den blæste alle bagover. Gav den lidt ekstra chokolade i bunden. Det fungerede.
Hej Birgitte
Hvor gør det mig glad at høre, tusind tak for din besked – og fif med Grand Marnier:)
Kh Dianna