Klassisk Irish Coffee, serveres oms cheesecake.
Irish Coffee cheesecake, – lækker, cremet og med en blid og afbalanceret smag af espresso og whiskey.
Denne her cheesecake smager simpelthen vanvittig godt, – perfekt voksen dessert til alle årstider.
Elsker du Irish Coffee, – så er jeg sikker på at denne her kage går lige ind.
Espresso ostecremen er udover espresso og whiskey også tilsat brun farin, for at give den, den helt klassiske karamelliserede smag fra en Irish Coffee.
Must try cheesecake 🙂
Irish Coffee cheesecake
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g digestive kiks
- 45 g ristede hasselnødder (kan undlades)
- 125 g smør
Espresso ostecreme – mørk
- 180 g flødeost
- 1 3/4 dl piskefløde
- 3/4 dl espresso – varm
- 1/2 dl whiskey – evt. en spsk mere (smag selv til)
- 75 g brun farin
- 4 blade husblas
Ostecreme – hvid
- 85 g flødeost
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1 spsk whiskey
- 35 g flormelis
- 1 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18 cm
- Kageplast
- Chokolade spåner, chokolader kugler eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Blend kiks og nødder til en fin mel.
- Smelt smørret i en gryde, og bland det sammen med kikse/nøddemel.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
- Stil på køl og lad den hvile mens det første lag ostecreme laves.
Espresso ostecreme – mørk
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Rør farinen ud i den varme espresso, – rør til sukkeret er opløst. Tilsæt derefter whiskey.
- Rør flødeosten sammen med espresso/whiskey blandingen, – det gøres nemmest med et piskeris. Rør til den er fri for klumper.
- Pisk fløden til en blød flødeskum og vend den i ostecremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer inden den toppes med det sidste lag.
Ostecreme – hvid
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Rør flødeost og flormelis sammen, og rør derefter whiskey i.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, og vend den i ostecremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
- Hæld ostecremen over kagen, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
- Sæt den tilbage på køl i ca. 2-3 timer, og gerne natten over.
- Server kagen evt. toppet med chokoladespåner, chokoladekugler eller lignende.