Denne skønne butterdejsstang er fyldt med en lækker grøn pesto, solmodne tomater og masser af revet mozzarella. Med sin flettede form og det smagfulde fyld er den både flot at se på og helt fantastisk at sætte tænderne i.
Toppet med friske basilikumblade inden den flettes, får du en herlig kombination med den sprøde butterdej, cremet ost og frisk tomat – en slags caprese tærte.
Butterdejsstangen er utrolig nem at lave og kan serveres både lun og kold. For at få den bedste smagsoplevelse anbefaler jeg at servere butterdejsstangen lun, så osten er smeltet og dejligt cremet. Men bare rolig, den kan også opvarmes, hvis du har rester tilovers.
Den er det perfekte tilbehør til grillmaden, en frokost med en frisk salat ved siden af, eller som en del af et tapasbord. Og hvis du er på udkig efter en lækker snack, så prøv at nyde den sammen med et glas kølig chardonnay – en virkelig skøn kombination.
Butterdejsstang med tomat, pesto og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 3 spsk grøn pesto – klik her for opskrift
- 3-4 mellem store tomater, skåret i skiver
- 120 g revet mozzarella
- 4 stilke frisk basilikum, bladene heraf
- Salt og friskkværnet peber
- 1 æg til bensling
- Evt. sesam og revet parmesan
Sådan gør du
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
- Smør midterstykket med pesto, og fordel halvdelen af mozzarellaen herpå.
- Læg tomatskiver og basilikumblade ovenpå, drys den sidste mozzarella over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med sesam og/eller lidt fintrevet parmesan.
- Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn, i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
- Lad den hvile i 5 minutters tid, inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med en frisk grøn salat, som tilbehør til grillen eller på tapasbordet.
Den smager vildt godt!
Kæmpe succes:-)
Jeg elsker den. Wow!